28 Ekim 2014

En Güzel Kırmızı, En Güzel Beyaz / The Best of Red and White


En sevdiğim etkinlik ve en anlamlı bayram geldi çattı yine. Ve ben bu yıl yine "Daa çok var, yetiştiririm yeaa!" diye başladığım serüvenimi, dün gece oflaya puflaya bitirebildim. Her zaman böyle son dakikacıyımdır, söylemiş miydim?

It's time again. Our national Republic Day is on 29th November. And as usual, we celebrate it by sewing red and white garments, which are the colors of Turkish Flag.

This year, i sewed a t-shirt (Burda 09/2012-123) and a pencil skirt.  


Neyse, konuyu dağıtmayalım. Sevgili İrem'in düzenlediği bu çok anlamlı etkinlik için ben bir bluz ve bir kalem etek diktim bu yıl. Hatta şimdi farkettim, geçen yıl da etek-bluz dikmişim! Dur seneye bir değişiklik yapayım madem.


Bluzda kullandığım hafif esnek, tok kumaş Baykumaş'tan, kalıbı Eylül 2012 Burda'sından 123 no'lu model. Benim sık kullandığım bir kalıp, ama bazı düzeltmeler istiyor; göğüs kısmı biraz kasıyor ve kollara 3-4 cm ekleme yapmak gerekiyor. Yine de pratik ve duruşu güzel bir model.


Omuz detaylarında füme, kendinden kırışık suni deri kullandım. Çok önceden Bakırköy pazarından aldığım bir parçaydı. Etek ucunu da arkada 2-3 cm daha uzun bıraktım. Az da olsa ön-arka uzunluk farkı, sevdiğim bir detay.


Etek benim her zaman kullandığım kalem etek kalıbım. Neredeyse her sayıda var bir tane. Bu kez astardı, kemerdi uğraşmadım (uğraşacak vakit vardı da!), pensleri kapatmadan beline bir lastik, hooop tamam!


Kumaş iki yıl önce Ankara'da Bursa Kumaş Pazarı'ndan aldığım, kalın örme bir kumaş. Desenine ve kumaş kalitesine bayılarak almıştım. Dikerken de yormadı sağolsun. 


Ekose mi kaz ayağı mı, ne olduğuna karar verememiş gibi bir desen ama çok sevdim ben ;))


Dikişler pek düzgün olmasa da yaka detayını da atlamak istemedim. Kumaşla aynı iğneyi kullanınca, suni deride dikiş atlamaları oluyor haliyle.

Bu günlük benden bu kadar.

Cumhuriyet Bayramımızı daha özgür günlerde, doya doya kutlayabilmek dileğiyle. 

Hepimizin bayramı kutlu olsun... 

24 yorum:

  1. Ellerinize saglik, cok guzel. Bayramimiz kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve çok kullanışlı bir bluz olmuş, elinize sağlık. Eteğin desenine de bayıldım, bence desen geometrik :))))))))

    YanıtlaSil
  3. Nefis olmuş yine. İşçiliğine hayranım:))
    Bua rada yeni makinanın farkı da belli oluyor, iyi günlerde kullan hep mutlu anları yakala:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. umarım önümüzdeki günlerde daha fazla zaman ayırabilirim makinama ;))

      Sil
  4. amin canım benim mutlu ve özgür günlerimiz sonsuz olsun.. cumhuriyeti'imiz çok yaşasın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. Ben bişey kestim kıza ama hiç vakit olmadı yetiştirmeye. Acaba şimdi başlasam Akşama yetişirmi ki. Bu arada bluzda etek te harika görünüyor. Bir de şunu söylemeden edemiyeceğim. Fotolarda 38 beden gibi duruyorsun ancak gerçekte neredeyse 34 beden kadar incesin. Bunu da burdan belirteyim. İnşallah daha layıkıyla kutlayacağımız cumhuriyet bayramlarımız olsun:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yetiştirirsin tabii canım. detaylarını sonra düzeltmek üzere bırakabilirsin olmazsa. mesela ben yakadaki dikiş atlamalarını düzelteceğim sonra. fotoğraflarda daha kilolu görünme meselesine gelince, bir tek bana öyle geliyor sanırdım şimdiye kadar. dur burada bir sanatçı tribiyle "ekran en az 10 kilo katıyor şekerim!" diyeyim madem ;DD

      Sil
  6. ikisi de harika olmuş canım, ellerine sağlık. eteğin kumaşına bayıldım bende istiyorum öyle bir kumaş yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. sen de en kısa zamanda bulursun böyle bir kumaş umarım ;))

      Sil
  7. Elinize sağlık, çok güzelmiş etek de bluz de. Ayrıca size de çok yakışmış :)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuş tatlım eline yüreğine sağlık :) iyi günlerde giymeni dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Sevcan'cım. özledik bu arada ;))

      Sil
  9. Her zamanki gibi iyi dikiş becerisi ve moda zevkinin birleşimini gösteriyorsun bize. ben hala senin kadar güzel dikiş dikemiyorum :)
    bu arada etek kumaşına bayılmış, "amaaan gidip gidip istanbul'dan alıyorlar böyle şahane kumaşları beni deli ediyorlar" der iken, bir de baktım benim kumaşçıma gelip almışsın! ben nasıl görmem böyle şahane bir kumaşı. ne de güzel taşımışsın!
    Sevgiler! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim İrem'cim. yine şımartıyosun beni valla! aynı kumaşı bulamamış olman normal, çünkü oraya iki saat sonra bile gitsen aynı şeyi bulamayabilirsin. öyle bir kalabalık, öyle bir hengame. hiç unutmuyorum, yılbaşı öncesiydi, iki çuval kadar kumaşla çıktım oradan, ama taşıyamadıklarımda aklım kalarak ;))

      Sil
  10. ellerine sağlık, çok hoş bir takım olmuş :)

    YanıtlaSil
  11. Canım İrem'in sitesinden de oyladım çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Nefis olmuş. 2 sinede bayıldım. Ellerine sağlık canım. Eteğin kumaşından acayip güzel yastık olur. Benim beyin bu ara ev dek. çalışıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. benim bu aralar dekorasyonla pek alakam yok, her kumaşa etek-elbise gözüyle bakıyorum hala ;))

      Sil