11 Kasım 2014

Gri Kazak Detaylar / Grey Sweater Details


Bir önceki posttaki kazağımın detaylarında bugün sıra...

Today's post is about the details of my grey sweater on the previous post...


Yakanın dikişine geçmeden önce üstten geçtiğim dikişi göstermek istedim. Yakayı geçirdikten sonra kenardan, yaklaşık 2-3 mm'den dikiyorum üstten. Böylece yaka çok daha düzgün duruyor. 

Before explaining the collar, i'll show you the tiny seam nearby the collar. I sew a seam 2-3 m away from the collar to have a more neat collar.


Yakanın dikişini adım adım fotoğraflamadığım için böyle bir çizim hazırladım sizin için. V yakayı da daha önce "Yakaya Bant Geçirme" yazımda anlattığım şekilde yaptım. Daha sonra öndeki çentiği arkadan köşe verecek şekilde içten diktim. V yaka böyle yapılmıyor elbete, ama bu benim esnek, sorunsuz kumaşlarda kullandığım pratik bir yol.

As you see in the drawing, i saw the collar as a round collar, then i saw the corner from inside. Of course, this is not the "professional" v-neck method, it's just a by-pass i use for knit fabric.


Yakanın içten görünüşü..

Collar from inside..


Bir de yakından bakalım..

And a closer view..


Omuz dikişlerine esnememesi için şeffaf elastik geçirdim.

I used clear elastic at the shoulder seams to prevent them from bulging.


Kol ve etek uçlarını her zaman olduğu gibi çift iğne ile bitirdim.

I used double needle to hem the skirt and sleeves.



Kalıpta yaptığım değişikliklere gelince; malum Burda kalıpları bize göre biraz daha selvi hatunlara göre yapıldığından, kalıpları kısaltmak gerekiyor genelde. Bu kalıpta da kol altının genişliği, gövdenin fazla uzun olması gibi sorunlar vardı. Fotoğrafta gördüğünüz çizgilerden 1'er cm katlayarak kalıbı kısalttım. Aslında kol kalıbında da orta hizada kısaltma yapmak lazım ama nedense bu kalıpta kol biraz kısa. hatta 3-4 cm uzatmam gerekti.

Finally, the alterations i've made on this pattern.. As i'm petite, i made the pattern shorter, 1 cm from each line. That's all.

Benden şimdilik bu kadar. Umarım anlaşılır olmuştur.

Bu hafta memleketteyim, yorumlarınıza geç dönersem kusura bakmayın. Sevgiler...

26 yorum:

  1. çok temiz bir dikiş olmuş :)) ellerinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık, anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız. Ben tuhafiyede bulamadım şeffaf elastik. Siz nereden alıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burada (Çanakkale) bir tuhafiyeden aldım ben. önceleri burada bulamam diye internetten araştırdım epey, ama nette bulamamıştım. sonra burada bulunca süper oldu tabii. kolay bulunan birşey aslında, başka tuhafiyelere sorun isterseniz.

      Sil
  3. Elinize sağlık, güle güle giyinin. Omuz dikişlerinde kullandığınız malzeme tam da bu aralar arayıp, bulamadığım bir ürün. Tuhafiyelere derdimi anlatamıyorum, bana çift taraflı yapışkan bant veriyorlar. ismi markası nedir, bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şeffaf lastik diye geçiyor, "şeffaf sütyen askılarının lastiğinden" derseniz anlıyorlar. ben kolay bulmuştum, umarım siz de bulursunuz. sevgiler..

      Sil
  4. Geçen yıl bayıla bayıla patronunu çıkardığım elbisenin kol açıklığının muazzam olduğunu görüp onca emekten sonra başka patronla dikmiştim. kalıbı böyle katlamak hiç aklıma gelmemişti. Bu fikir harika oldu. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de baya bir bluz-elbise heba ettikten sonra öğrendim maalesef! alaylı olmanın zararları ;p

      Sil
  5. Ellerinize saglik .Cok faydali oldw benim icin cok tesekkurler. ..

    YanıtlaSil
  6. Yakanın muntazamlığına bayıldım,ellerine sağlık ,sevgiyle kal :)

    YanıtlaSil
  7. Çok açıklayıcı olmuş, bu kazağı da ayrıca çok beğeniyorum. Eline emeğine sağlık canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severek giyiyorum, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  8. Ne kadar güzel tertemiz dikiş! Çok güzel anlatmışsın canım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Hem de çok anlaşılır olmuş çok güzel anlatmışsın çok teşekkürler!... yalnız bir sorum olacak... şu omuzlara geçirilen şeffaf elastik yerine ne kullanılabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kumaş fazla esnek değilse tela da iş görür, ama penye-triko gibi kumaşlarda yeterli gelmez. kumaş çok esnek değilse omuzları desteklemek şart da değil zaten (profesyoneller bu yorumuma kızabilir ;p). ama bulabilirsen şeffaf lastik diye geçiyor, evde 2-3 metre bulunmasında fayda var.

      Sil
    2. :)Ben diktiğim kumaşın kenar kısmını, desensiz oluyor ya genelde onu kullanıyorum silikon lastikten almak lazım şöyle topuyla .Kullandıkça gerekli olduğuna kanaat getiriyor insan, sadece omuz değil bazı modellerde kol takarken özellikle reglan kollarda kullanıyorum.Uzun vadede sonuç daha memnun kılıyor:)

      Sil
    3. reglan kolda kullanıldığını bilmiyordum, aklımda bundan sonra. çok teşekkürler Zeynep :))

      Sil
  10. Bu yaziya ihtiyacim vardi tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  11. Çok başarılı gerçekten ellerinize sağlık :)
    Ben de bloguma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil