12 Mayıs 2015

Dikiş Odamın Yeni Üyeleri

Her ne kadar onlarla henüz zaman geçiremesem de, sizi odamın yeni üyeleriyle tanıştırmak istedim. Eşim 3 ay süreyle Amerika'daydı biliyorsunuz. Millet kılık-kıyafet, telefon ister, ben dikiş malzemeleriyle dolu bir liste yaptım eşime. Aslında prova mankeni haricindekilerin hepsi Türkiye'ye de gönderimi olan ürünler. Ama Dolar başını almış giderken, bir de kargo parası vermeyeyim dedim. Siz sormadan söyleyeyim; aldıklarımın çoğu Amazon'dan, sadece Threads Magazine'leri Ebay'den aldım.

İşte odamın başköşesinin sahibi... Artık benim de ayarlanabilir, dolayısıyla tamı-tamına benimle aynı ölçülerde bir prova mankenim var. Türkiye'de internet satışında sadece Singer ve Prym'de bulabilmiştim bu mankenlerden. Fiyatları da 500-750 TL arasındaydı. Benimkinin markası Dritz, fiyatı $99, kargo ücretsiz. Çok mes'udum blog!!


Benim en sevdiğim dikiş kalıbı tasarımcılarından sevgili Tilly'nin kitabı da nicedir ağzımı sulandıranlardandı. Hemen attım sepete.. Kalıplardan henüz denediğim olmadı, ama dikilecekler arasında ilk sırada bu kitaptan bir bluz var.


Yabancı blogları takip ediyorsanız bu kitaba da mutlaka rastlamışsınızdır. Tüm dikiş terimlerini ve tekniklerini adım adım, fotoğraflarla anlatan harika bir kitap. Ünlü olduğu kadar varmış, bayıldım!


Bir süredir dikişle ve dolayısıyla kalıplarla haşır-neşir olan herkes bilir, hazır kalıpların çoğu standart ölçülerde kadınlara göre üretildiği için vücudumuza uymaz. Kolevi ya dar gelir ya da çok açık; göğüs pensi olması gereken yerde değildir; yakalar derin; beden illa 1-2 beden geniş... Bu konuda sayfalarca yazarım aslında, ama kısa keseyim bugün. Bu kitap kalıpları vücudumuza nasıl uyarlayacağımızı anlatıyor. Amazon'da yorumları çok iyi olduğu için aldım. Gerçekten de başarılı bir kitap. Buradan kullandığım yöntemleri ve tüyoları sizinle de paylaşırım zaman zaman.


Gözbebeklerim, canım Mollie Makes'lerim...


Ve Threads Magazine'in eski sayılarından oluşan bir seçki. Bu dergiye çok bayıldığımı söyleyemem. Çok fazla reklam ve ilan var içinde. Ama yine de şöyle bir karıştırmakla bile bir sürü şey öğrendim. Eğitim şart malum ;))


Son olarak bu miniminicik alet de boyundan büyük işler başaran bir makas bileyici. Gerçekten çok pratik ve kullanışlı. Sürekli yeni makas alma derdinden kurtardı beni. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de yok, ama mutlaka tüm tuhafiyelerde satılmalı bence. Fiyatı da $5 gibi birşeydi sanırım.

Şimdilik benden bu kadar arkadaşlar. Birsürü şey dikiyorum ama fotoğraf çekip buraya yazma isteğimi kaybettim bu ara. Havalar da güzelleşti malum, eve giresim yok. Ama buralardayım artık. Görüşürüz...

53 yorum:

  1. hepsine bayıldım güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  2. hepsi harika. Güle güle kullanın. harika işler çıkar o dergilerden eminim :) Maalesef Türkiye'de burda dergisinden başka bir şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, dikiş kalıpları ve dergiler konusunda çok sıkıntılıyım ben de. yurtdışından kalıp almak istediğimde de acıyorum verdiğim paraya :(

      Sil
  3. Zevkle okudum yazını ve heyecanını paylaştım,senin adına mutlu oldum,mankenim yok benim de,fikrim oldu en azından,teşekkürler paylaşım için,dikişlerini de bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. diktiğim bir-iki parça var hazırda. yakında burada olurlar :))

      Sil
  4. Gunlerdir ayarlanabilir manken ariyorum ikinci el fiyatlari bile 150 euro'dan basliyor. Cok cok iyi almissiniz, gule gule kullanin. O makas bileyiciyi bende gormedim buralarda:)
    Uyelerinin hepsi birbirinden degerli, guzel gunlerde kullanin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. siz Avrupa'da yaşıyordunuz değil mi? Amazon.co.uk'den bakın bir bence. 100 pound civarı mankenler var. hatta aynı makas bileyici de 3 pound orada. çok teşekkür ederim bu arada :))

      Sil
  5. Valla ne yalan söyliyim senin adına ben de çok mes'ud oldum. özellikle bende de olmayan prova mankeni için, fiyatı da süpermiş, darısı benim gibi olmayanların da başına. Hepsini iyi günerde ve güzel dikişlerde kullanırsın inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. senin alacakların daha da güzel olsun :))

      Sil
  6. Güle güle kullanın hepsini, keyifli işler çıkaracağınızdan eminim. :)

    YanıtlaSil
  7. Ah ne büyük mutluluk:) Güle güle kullan. Keyifle gezin dergilerinin sayfalarının arasında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim oğlandan fırsat bulunca keyif yapıyorum ama nadiren :))

      Sil
  8. Su mankenden ben de almistim, yiyati 70$ civari idi iki yil once. Vucudumun olculerine getirince hatunu, cirkin gorundu gozume. Kizdim, kirildim, eski haline geri getirdim hatunu. Oylece duruyor, arada ustune bisey giydirip fotograf cekiyorum o kadar. Adini da cirkin ekaterina koydum;))
    Gule gule kullanin , sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim eski fıstık manken (beli benden 10 cm ince olan!) de duruyor odada. ikisini yan yana koyunca benim de moralim bozuluyor biraz ama olsun. isim süpermiş ama :DD

      Sil
    2. Merhaba,ayarlanabilir manken arıyorum ve malesef sıfır olarak çok pahalı :( ve tabi ikinci elini de bulamıyorum.çok saçma olacak belki ama kullanmıyorsanız satmayı düşünür müsünüz?

      Sil
    3. Merhabalar, mail ile dönüş yaptım size..

      Sil
  9. Hepsi birbirinden güzel, sanki kendim almış gibi sevindim çok keyifli bir yazı olmuş güle güle sağlıkla kullanın hepsini. :))

    YanıtlaSil
  10. Bu yeni üyeler çok güzeller (mankene öldüm bittim bayıldım) iyi günlerde kullanın. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, darısı başına :))

      Sil
  11. Böyle el emekli şeylere bayıldığım için merakla bekleyeceğim :Dd

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de birşeyler üretmek için sabırsızım zaten :))

      Sil
  12. merhabalar,
    yeni 'oyuncaklarınız' hayırlı olsun ve güle güle kullanın. ben biraz daha teknik sorular soracağım. :) benim de yakın zamanda bir amerika seyahatim olabilir. mankenin paketli halinin boyutları ve ağırlığını biliyor musunuz acaba? (valize sığması açısından) bir de amazon'dan siparişi verdikten sonra ne kadar zaman sonra teslim edildi? teşekkürler,..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mankenin paketli hali büyük boy bir bavulu tamamiyle dolduruyor neredeyse. ağırlığını bilemiyorum ama kutusuyla 4-5 kg'ı geçmez. bloglardan birinde güvenlik kapısında mankeni çıkarıp incelediklerini yazmış ama eşimin başına böyle birşey gelmedi. sanırım siparişten 3-4 gün sonra ulaştı. umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler..

      Sil
  13. Hepsi çok güzel canım güle güle kullan. :) Ayrıca kalıp düzeltme ile ilgili yazını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. kalıp düzeltmeyle ilgili şimdiye kadar öğrenip kullandığım yöntemleri, Fit For Real People kitabını da iyice inceledikten sonra toparlayıp yazacağım. Çünkü bu kalıbı uyarlama işi beni en çok zorlayan şeydi önceden.

      Sil
  14. Ne kadar güzel üyeler bunlar, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  15. Ayyy hepsi çok güzel, ekrandan bakarken ağzımın suları aktı valla:=)))
    Güle güle iyi günlerde kullan dergilerinden yapacağın şeyleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de öyleyim, gördüğüm tüm kumaşlara ve dikiş malzemelerine ağzımın suyu akabiliyor. çok teşekkür ederim bu arada. daha güzlleri senin olsun :))

      Sil
  16. İnsan bu güzellerle mutluluktan havaya uçar herhalde. Ayyy bayıldım. Güle güle, iyi günlerde, bolll dikişlerle kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. akşamları sarılıp yatasım var, o kadar söyliim :DD

      Sil
  17. Hepsi süper, güzel günlerde kullanın! Diktiklerinizi de gösterin :)

    YanıtlaSil
  18. Harikalar,
    Insanı düşüncesi bile mutlu ediyor.
    Güzel günlerde dikmen dileğiyle

    Sevgiler
    Özge

    YanıtlaSil
  19. Ben de çok şey dikmeyi hayal ediyorum ama hiçbir şey dikemiyorum şu aralar. Sizin diktiklerinizi ve tüyolarınızı bekliyorum, sağı solu bozuk bir sürü kıyafetim oldu çünkü. Ama ben onları yine de giyeceğim akşam karanlığında olsa bile :)... Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dikmeye fırsat bulabilirsem tüyolarımı da yazacağım. ama en önemli tüyo: vazgeçmeden denemeye devam! sevgiler...

      Sil
  20. ne kadar guzel urunler hepsını askınla kullanacaksın cunku dıkıs senın askın merakla beklıyorum kalıplarını keske bende dıkebılsem..harıkaaaaa gercekten sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhhh ah!! keşke daha çok zamanım olsa dikiş dikmeye ;))

      Sil
  21. Güle güle kullanın :-))) benimde mankenim olsunnn :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da yaşıyorsanız Eminönü Mercan Yokuşu'nda çok uygun fiyata mankenler var. Şanslıysanız ölçülerinize yakın bir tane bulabilirsiniz belki.

      Sil
  22. zamansızlık benım de sorunum..temmuz da tam gaz gece gunduz dikiş dikmeyi planlıyorum..insallah. blogumda da paylaşırım...sizden gelecek önerileri de beklerim..dikiş partisi yapacak dostlarınızın olması harika.ben o kadar sanslı degılm..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim bu aralar hafta sonları bile dikecek zamanım olmuyor...

      Sil
  23. Merhabalar blogda yeniyim :) ilk takipçilerimdensizin. Cicilerinizi güle güle kullanın.. Güzel işleriniz mutlu vakitleriniz olsun :)

    YanıtlaSil
  24. çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz :))

    YanıtlaSil
  25. Kendi bedenimize ayarlayinca beyenilmeme durumu cekinmeme sebep oldu :) güle güle kullanın sağlıkla

    YanıtlaSil
  26. Merhaba, bu postu ilk yayinladiginizda okumustum ve mankeni cok pis kiskanmistim:) Keske benim de olsa demis fakat gelecegini bilmedigim bir hobiye yatirim yapmaktan cekinmistim:) Aradan aylaaar gectikten sonra, dikisin benim icin kalici bir hobi olacagina karar verdim:) Ve yatirim planlarimi guncelledim:P ve soruyorum simdi: mankenle araniz nasil? Kullanisli mi, gercekten kendi olculerimize ayarlaniyor mu, gerekli mi gereksiz mi, onsuz da yasanir mi, hayat onunla daha mi kolay?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, hemen başlıyorum cevaplamaya;
      1)Mankenle aramız çok sıkı-fıkı sayılmaz.Çünkü her ne kadar ölçülerime göre ayarlasamda birebir vücudumun kopyası olmadığı için, ben yine kendi üzerimde prova yapıyorum.
      2)Çok kullanışlı diyemem.
      3)Onsuz da yaşanır. Dikişe amam aman bir katkısı yok.
      Benim önerim, şimdilik mankene para harcamayın. Pinterest'te bolca bulabileceğiniz "Duct Tape Dressform" yöntemi ile kendi prova mankeninizi yapın. Dürüst olmak gerekirse, benim o şekilde yaptığım mankenim daha kullanışlı idi. Sadece ayakta tutmak, üzerine iğne batırmak falan sıkıntı. Ama vücudunuzun birebir kopyası oluyor.

      Sil
    2. E tamam o zaman, ben boşa çıkan bütçeyle kumaş alayım:))
      Ducttape olayini yaptim bu arada,ama aynen bahsettiginiz gibi ayakta duramadigi icin kullanamiyorum:( ona bi cozum arayayim bari ben.. Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin:)

      Sil