13 Mayıs 2016

Yan Sehpam ve Mini Ütü Tahtası - DIY


Çok yoğun geçen, dikiş de dikemediğim uzun bir aranın ardından tekrar merhaba. Blogumu da sizleri de çok özlemişim...

Çarpı işi matruşkamı paylaştığım bu yazımda dikiş masamın olduğu köşeyi göstermiştim biraz. Depolama için kullandığım dolap haricinde toplam çalışma alanım bu. Uzun zamandır dikiş dikerken elimin altında tuttuğum malzemeleri, tadilat bekleyenleri ve sıradaki projelerimi yerleştirebileceğim bir ünite istiyordum. Aslında gönlümde İKEA'nın bu servis arabası var. Ama eve girer girmez Yaman içini boşaltıp araba niyetine kullanacağı ve muhtemelen kıracağı için, onu almayı şimdilik erteliyorum.

Nasıl birşey alsam diye düşünürken internette "yan sehpa" adı ile geçen sağdaki rafı aldım. Hem de 20 TL gibi komik bir fiyata! Yüksekliği benim için yeterli gelmediğinden, bir dolapçıdan 4 tane 10 cm'lik ayak alıp altına vidaladım. Artık istediğim yüksekliğe de gelmişti ama hala birşeyler eksikti sanki. Dikerken (hoş son zamanlarda pek dikiş dikemiyorum ama...) dikişleri açma, tela ütüleme gibi işler için sürekli diğer odaya gidip ütü masasını açmak zorunda kalıyordum. Dikiş odam için ufak bir ütü ünitesi önceden beri istiyordum zaten. Bari bunun için bu sehpanın üzerini değerlendireyim dedim.



Sehpanın ölçülerinden 4'er cm geniş olacak şekilde bir sunta kestirdim marangozda. 


Sonra da üzerini önce iki kat keçe ile, son olarak da pamuklu bir kumaşla kapladım. Aslında zımbalasam çok daha sağlam olurdu. Ama elimde zımba makinası olmadığı için köşelerinden dikerek sabitledim kumaşları. 


Ve işte sonuç budur. Tahtayı sehpaya sabitlemedim. Kullanmadığım zamanlarda kaldırıp kenara koyuyorum. Seyahat ütümle de boyları boylarına oldu ;D



Şimdilik benden bu kadar.

Keyifli ve bol dikili geçsin haftasonunuz...

16 yorum:

  1. Ütü yapmak için sıraya girer insan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da değil ama kolaylık oldu kesinlikle ;DD

      Sil
  2. Böyle bir dolaba benimde ihtiyacım var yükseltmekle ne iyi etmişiniz ütü masasıda üzerine cuk diye oturmuş ellerinize sağlık sizede boll dikişli haftasonu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, siz de fırsatınız olunca yapın bir tane ;))

      Sil
  3. ütü tahtası fikri ve yan sehpa süper bir düşünce sehpayı hangi siteden aldınız
    kopya çekeyim sizden müsadenizle
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reklam sanılır diye yazmadım, Evidea'dan aldım :))

      Sil
  4. yaaa bu o kadar ihtiyaç olan bir şey ki . Zaten bu fikrini bize ilk söylediğin zamanda çok hoşuma gitmişti . Bende yapmayı çok istiyorum ama yapabilecek bir alan bırakmadım . Köye taşınırsak mutlaka yapıcam :) senin ki çok güzel olmuş . Pırıl pırıl . Güle güle kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin odaya bir el atıp alan açmak lazım demek ki ;)) Çok teşekkür ederim canım :))

      Sil
  5. Ne güzel olmuş o ünite. Ütü olayı beni de çok zorluyor, genelde salonun ortasında diktiğğim için masanın bir yanında da ütü yapıyorum:( Masa bozulmasın diye de kat kat örtüler, keçeler koyuyorum... Ama sanırım bir süre daha başka da çarem yok.
    Sen iyi günlerde zevkle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de masanın üzerine koymak için böyle bir ütü tahtası yapabilirsin Ayda. Pinterestte çok farklı varyasyonları var. Çok teşekkür ederim bu arada ;))

      Sil
  6. Valla utu tahtasina bayildim. Elinden her is gelenlere sapka cikariyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Ütü istasyonu çok güzel olmuş. Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık kullanışlı olmuş, dikiş odasında ütü şart yoksa olmuyor. Güle güle kullan.

    YanıtlaSil