26 Temmuz 2009

Behramkale (Assos) Güzellikleri




İlk kez geliyorum ve buraya tek kelimeyle bayıldım. Güzellikleri anlatmakla bitmez (En önemlisi kristal gibi denizi) ama ben bu akşamki keyfimizden bahsedeceğim. Kaldığımız yere 2 km uzaklıkta olan asıl köye (Behramkale) gittik bu akşam. Çok hoş bir mekanda fincanda pişirilmiş damla sakızlı Türk kahvesinin (inanılmaz!) ardından kendilerinin yaptığı ballı külahta bol sütlü nefis dondurmalarından yedik. Külah dondurmadan daha lezzetli. Görmesem aklıma dondurma gelmeyen ben, bu dondurmadan hergün yiyebilirim!


Bir de mekanda el yapımı portakallı, çilekli, adaçaylı, defneli, kekikli, ve bilimum malzemeli çeşit çeşit zeytinyağlı sabunlardan buldum ya, değmeyin keyfime! Çeşit çeşit aldım. Hatta hangilerinden alsam diye öyle kararsız kaldım, öyle çok kokladım ki, zavallı eşim tüm tezgahı alacağız diye korktu ;)


Herkese bizimkinden kat kat keyifli tatiller, kat kat mutlu günler diliyorum...
26 Temmuz 2009 Pazar

2 yorum:

  1. slmlar bizi unutmadığınız için çook teşekürler yorumunuz çok güzel olmuş inşallah yine bekleriz... size kumda pişen kahveden ikram etmek istiyoruz lütfen assos'sa geldiğinizde mutlaka uğrayın
    ''ASSOS EHL-İ KEYF CAFE RESTAURANT''ehl-i_keyf_cafe_restaurant@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. mutlaka uğrayacağım, teşekkürler...

    YanıtlaSil