13 Haziran 2010

Döndüm Beeeen!


Sonunda döndük ama İstanbul'un kalabalığı ve sıcağı karşıladı bizi hemen. Bir haftadır öyle sessiz, öyle huzurluymuşuz ki, havaalanından eve gelinceye kadar gürültüden kafam patladı resmen!

Tatil fotoğraflarına ve izlenimlerime başlamadan önce sizi uyarmalıyım: bizim eşimle tatil anlayışımız toplum geneline göre oldukça farklıdır. Genelde sezon dışında (Haziran, Eylül), kuş uçmaz-kervan geçmez, hatta çoğu kimsenin adını bile bilmediği yerlerde yaparız tatillerimizi. Neden mi? Tabii ki kalabalığa ve gürültüye maruz kalmamak için. Yanımıza bilgisayarımızı, DVD'lerimizi, ufak ses sistemimizi ve kitaplarımızı alır keyif yaparız bol bol.

Bir defa sosyetik sahillerin birinde bir Beach Club'a gidelim dedik, bin pişman olduk. Anlayacağınız tatil köyleri, büyük oteller, müzik, kalabalık bize göre değil pek. Müzik dinlemek ve eğlenmek istediğimizde İstanbul'dan iyisi yok zaten. Balayımızda bile koca plajda bizden başka 8-10 kişi vardı! Bu yüzden bize uyup da her gittiğimiz yere gitmeyin, sıkıntıdan ölebilirsiniz ;p

Bildiğiniz üzre bu sefer rotamız Datça idi. Datça'ya ulaşım biraz sıkıntılı. Bodrum'dan feribot ile geçebiliyorsunuz ama feribot saatleriyle uçak saatleri uymuyor genelde. Biz Dalaman'a uçup oradan Havaş ile Marmaris'e geçtik. Sağolsun pansiyon sahibimiz bizi buradan aldı. Ama otogardan otobüsler de var. Neticede uçaktan indikten sonra sizi orman ve deniz manzaralı, bol virajlı, yaklaşık 3 saatlik bir yolculuğuın beklediğini hesaba katın mutlaka.

Yine başbaşa sessiz bir tatil yapacağız derken, bu kez bizi bir sürpriz bekliyordu; pansiyon sahiplerimizin İngiltere'den aile dostları vardı misafir olarak. Öyle sıcakkanlı, öyle içten ve öyle komik insanlardı ki, İngiliz olduklarından şüphe ettim uzun süre. Birlikte yemeklerimiz, deniz keyfimiz ve gece sohbetlerimiz tadına doyulmazdı. Hele de bıcır bıcır konuşan, şirinlik abidesi torunları.. İnşallah en kısa zamanda misafirimiz olacaklar İstanbul'da.

"Her işte bir hayır vardır" sözünü defalarca tekrarlayarak ve edindiğimiz güzel dostlukların keyfiyle Dubrovnik turumuzu iptal ettiği için Pronto Tur'a teşekkür edeceğiz nerdeyse!!

Ve işte fotoğraflar;



Pansiyonumuz bu binada bulunan oldukça konforlu üç oda ve bahçe içindeki 5 bungalovdan ibaretti. Biz burada kaldık. Bahçede bir sürü badem ağacı, meyve ağaçları ve her türlü sebze vardı. Sabah kahvaltıya  bahçeden meyvelerimizi kopartıp gidiyorduk.



Nerdeyse tamamı bize ait olan plajımız...



Akşam yemeği sonrası keyifli sohbetlerimizden bir manzara...



Bahçemizdeki bademler... Mmmmmm, nefislerdi!



Knidos Antik Kenti'nin bulunduğu koy... Antik kentteki kalıntılar pek iyi durumda değildi ama koyun güzelliği büyüledi bizi.



Ve eski Datça... Daracık, şirin sokakalarında dolaşmaya, elişi dükkanlarını karıştırmaya, keklerine ve limonatasına doyamadık.





Ve bu harika fotoğraf için canım eşime buradan tekrar kocaman bir teşekkür ;D


PEK MÜHİM NOT: Blogumun 1. yılı için yaptığım çekilişin bitmesine 3 gün kaldı. Yorumlar buraya lütfen...


13 Haziran 2010 Pazar

15 yorum:

  1. Canım tatilinizin güzel geçmesine sevindim. Hoşgeldin

    YanıtlaSil
  2. ne güzel sakin sakin bir tatil ,hoş geldiniz ,resimlerde çok hoş ,bir tek pansiyonun telefonu yok :)

    YanıtlaSil
  3. :)) çok hoş, ben de tatile gitmek istiyoruumm.. ama KEKOVA ya.. google da bi ara, bak kekovaya, cennet gibi, keşfedilmemiş..

    YanıtlaSil
  4. Yelda: hoşbulduk canııım!

    dikisdersi: canım bizim kaldığımız pansiyon ve Datça'daki diğer güzel mekanların tüm ayrıntıları nerdekal.com sitesinde var. radan bakabilirsin ;)
    bu arada ekledim seni resimlere gönülden ;D

    burcu küçükturan: hemen bakıyorum canım, teşekkürler öneri için ;D

    YanıtlaSil
  5. gerçekten resimler çok hoş güzel geçtiği belli:)
    bizim de tatil anlayışımız sizin gibi kalabalığın olmadığı sezon dışı tabir edilen zamnlarda tatil yapmak en keyiflisi bence de :))
    veee hoşgeldin :))

    YanıtlaSil
  6. ankara düşleri: evet canım, kesinlikle ;)

    Tiryaki: ben de öptüm canım ;x

    YanıtlaSil
  7. bence de tatil sakinlik ve huzur dolu olmalı. böyle aile pansiyonları da çok güzel.çok güzel fotoğraflar. ve çok güzel bir hamile hanım.

    YanıtlaSil
  8. hoşgeldin canımmmmm... güzel bir tatil olmu oohhhhh sanada bebişe de iyi gelmiştir inşallah

    YanıtlaSil
  9. HOŞGELDİN ŞEKERİMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  10. Tesadüfen keşfettim bloğunuzu ve bayıldım. Datça'yı görünce de çok mutlu oldum.Biz de eşimle sakin yerleri tercih ederiz hep.Geçen sene olduğu gibi bu sene de tercihimiz Datça olacak. Güzel bir tatil olmuş. Hoşgelmişsiniz :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Biz de 2 kişilik bir çekirdek aile olarak tatil anlayışınızı paylaşıyoruz:) Ne güzel bir tatil olmuş, sizde bıraktığı etki de uzun sürer umarım:)

    YanıtlaSil
  12. Canım hoş geldin. Tam istediğim tatil ortamı. Ohh güzelce dinlenmişsindir. Darısı başımıza :)

    YanıtlaSil
  13. deniz: çok teşekkür ederim canım ;)

    celebi74: hoşbulduk tatlımmmmmm!!

    Bahar YORGUN: çok iyi geldi valla, yine istiyorum ;p

    Aslı: çok teşekkürler...

    Duygu: siz Datça'da genelde nerede kalıyorsunuz? fikir verir bize de..

    Bucanni: darısı başına canım valla ;D

    YanıtlaSil
  14. Eşimin ailesi yıllardır yazları Datça Aktur da ev kiralayıp kalırlarmış.Geçen sene bizde aynı şekilde bir tatil yaptık.Bu sene için de bir ev tuttuk bile.Aktur hem yerleşim hem de plaj olarak çok güzel.Orada kalmasanızda günü birlik gelip o güzel denizden faydalanabiliyorsunuz.Hele haftada ikİ gün kurulan pazarı görülmeye değer.Bazıları ev fikrinden hoşlanmayabilir belki yemeğini kendin yapıyorsun,birazda olsun tertip düzen...Ama biz çok rahat ediyoruz.Henüz çocuğumuz yok ama çocukla çıkılabilecek rahat bir tatil aynı zamanda.Tavsiye ederim.En azından plajını görüp denizinde yüzmenizi...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Duygu: çok teşekkürler canım, hemen cevap yazmışsın. tatilde evde kalma fikri bana hiç uzak değil. çünkü biz ailemle genelde öyle tatil yapardık. başka bir keyfi var gerçekten. bir dahaki gidişimizde Aktur'a mutlaka uğrayacağız. sevgiler ;D

    YanıtlaSil