17 Mayıs 2011

Cilt Bakım Ürünlerim ve Yeni Keşfim


Çalışmaya ilk başladığım yıllarda maaşımın hatırı sayılır bir kısmını başta Lancome olmak üzere pek çok markadan pahalı kozmetik ürünlere yatırıyordum. Hele de kampanya dönemlerinde set set alıyordum. Nasılsa taksitle diyerek. Tabii bundan birkaç yıl öncesine kadar kozmetikte uygun fiyatlı alternatifler çok azdı. Zamanla ürünler çeşitlenince ben de daha uygun fiyatlı ürünler denemeye başladım. Aralarında fazla bir fark olmadığını görünce kozmetikler hakkındaki fikirlerim değişmeye başladı. Artık güneş koruyucu gibi özel ürünler dışında kozmetiğe fazla para harcamıyorum. Ancak şunu da söylemeliyim; benim sorunlu bir cildim yok ve dermokozmetik ürünleri bu konunun dışında tutuyorum.

Aslında yeni keşfettiğim bir kremden bahsetmek için hazırlayacaktım bu postu. Sonra kullandığım diğer ürünleri de yazayım bari dedim. Üşenmedim; tek tek fotoğrafları ve yorumlarımla işte kullandığım ürünler;

Temizleyiciler:

Temizleyici denilince bu iki ürünü tek geçerim. Karma cildimi harika temizliyorlar. Bu ürünlerden sonra nadiren olan sivilcelerim de kayboldu. Maske formunu daha çok sevsem de acelem olduğunda jel daha pratik oluyor.

Tonik:

Benim için yıllardır tonik demek gülsuyu demek. Gerçekten ferahlatıyor, sıkılaştırıyor ve sonrasında yüzümde yapışkan bir tabaka varmış gibi olmuyor. Favorim Şelale Gülsuyu. Bir ara %100 gülsuyu denildiği için Rosense denedim ama kokusu bir felaket!

Nemlendiriciler:

Garnier Esas Bakım Karma Ciltler: 2 yıldır kullanıyorum ve çok çok memnunum. Marketten nemlendirici olur mu demeyin. Tek kusuru hafif yağlanma yapabiliyor olması. Gündüz kullanmıyorum bu yüzden. Ama kokusu ve yapısı çok güzel. Kesinlikle sivilce yapmıyor. 

The Body Shop Vitamin C Eye Reviver: Pek çok göz kremi gibi nemlendirmekten başka bir fonksiyonu yok. Eh işte. Bu bittikten sonra E vitaminlisini deneyeceğim.

Murad Oil-Free Sunblock: Son 3-4 yıldır değişmez gündüz kremim. Kışın SPF 15, yazın SPF 30'unu kullanıyorum. Kokusu, yapısı harika. Yağlandırmıyor. Sadece rengi tenime biraz koyu geldiği için bronzlaştırıcı pudra varmış gibi duruyor. Zaten artık Strawberry'den de alamayacağıma göre uzun bir araştırmadan sonra değiştirmeye karar verdim.  


Ve işte yeni keşfim; Hamilton Everyday Face SPF 30. Krem yeni değil tabii, ben yeni keşfediyorum. Yapısı çok hafif, hatta belirgin şekilde matlaştırıyor. En önemlisi de rengi tenime uygun ve fondöten/pudra varmış gibi görünmüyor. Açık tenlilere çok uygun yani. Ben çok menunum. Sanırım uzun bir süre değiştirmem. Sadece eczanelerde satılıyor. Fiyatı da emsallerine göre çok uygun, 75 gr ve 45 TL.

Bioderma'nın SPF 50 renkli nemlendiricisini de denedim bu arada. O da fondöten gibi duruyor. 

Maskeler/Peelingler:

The Body Shop Tea Tree Mask: Güzel bir maske ama yapısı çok yoğun. Temizlemesi zor oluyor. 

The Body Shop Micro Refiner: Yine C vitaminli seriden bir ürün. Satarken mucizevi bir ürünmüş gibi övmüşlerdi. Ama bir peeling ürünü için partikülleri çok iri, rahatsız ediyor. Kokusu da berbat!

Dermalogica Daily Microfoliant: Pek çok derginin ve internet sitesinin defalarca "en iyi peeling ürünü" seçtikleri bir ürün. Haklılar da; incecik, kesinlikle tahriş etmeyen bir yapısı var. Her gün kullanılabiliyor ve cildi inanılmaz parlatıyor. Yıkadıktan sonra yüzüm sanki deliksiz 10 saat uyumuşum gibi aydınlık oluyor. Bendeki salon boyu, yine Strawberry'den almıştım. Sanırım daha yıllarca bitiremem ;p Zaten artık başka peeling ürünü de kullanmam.

El Kremleri:

Yazın Bepanthen krem, kışın Bepanthen merhem ve Arko Classic vazgeçilmez el kremlerim. Özellikle Bepanthen merhem dudak çatlaklarında bir mucize. 

İşte böyle... Sizin de bu ürünlerden kullandıklarınız var mı?

17-05-2011

5 yorum:

  1. çook güzel ve faydalı bir post olmuş.
    Ben temizleme ürünü kullanmak istiyorum ama bi türlü neyi seçmeliyim ne yapmalıyım bilemedim.
    Şimdi dalin bebek şampuanı kullanıyorum doktorum tavsiye etti
    Hem makyajı inanılmaz temizliyor hem de iyi :)
    bepantheni bende kullanıyorum ama yazın kullanmamalısın çünkü cildde leke yapıyormuş.

    YanıtlaSil
  2. Garnier'in urunleri inanilmaz basarili bence!
    Ozellikle yagli, sivilceye yatkin ciltler icin. Saf&Temiz serisinden pek memnunum.
    Ayrica ben de yillarca dermokozmetik, kozmetik vs. para sactiktan sonra, bitkisel tabanli, reklami olmayan urunlere gecis yaptim ve kesinlikle cok memnunum.
    Gul suyunu da omur boyu kullanmayi dusunuyorum:))

    Tam da aradigim sey olan gunluk gunes koruyucu, renkli nemlendirici acigimi Hamilton'la kapatacagim;) Cok tesekkurler bunun icin;)

    YanıtlaSil
  3. ssdesignbutik: bilmiyordum, uyardığın için sağol ;)

    SvGLove: umarım sen de memnun kalırsın Hamilton'dan. yazdıklarımın işe yaradığına çok sevindim ;D

    YanıtlaSil
  4. Ben cildimin çok sorunlu olmamasına da bağlı olarak pahalı ürünlerden kullanmadım hiç. Uzun yıllar Nivea kullandıktan sonra (oldukça memnundum), birkaç aydır fiyatlarının cazipliği nedeniyle Avon'un Complete Balance serisine geçtim. Şimdi bir de kil maskesi çıkarmışlar, ondan da memnun kaldım.
    Değerlendirmen üzerine gülsuyunu denemek isterdim ama o yoğun kokusuna dayanamıyorum ne yazık ki. Güllacın bile gülsuyu olmayanını tercih ediyorum :-)

    YanıtlaSil
  5. Ololi: Şelale'nin kokusu çok hafif. hatta gülsuyu kokusu sevmediğim halde bana çok güzel geliyor. bu yönden de tavsiye edebilirim ;)

    YanıtlaSil