22 Mart 2012

Fotoğraf Aşkına!


Önceleri pek ilgimi çekmeyen fotoğraf meselesi, blog yazmaya başladıktan sonra girdi hayatıma. "Fotoğraf da sanat mıymış canım? Teknolocik bi olay neticede!" safhasını geçtikten sonra netten araştırmaya başladım, nasıl daha iyi fotoğraflar çekerim diye. Elbette ben de her cahil fani gibi o şahane fotoğrafları yine şahane makinaların çektiğini sanırdım. 

Bu sıralarda eşim benden önce sarmıştı bile meseleye. Profesyonel  makina almayı düşünüyordu. Ben de ona bir doğumgünü sürprizi yaptım. Tam 3 yıl olmuş! Ve itiraf ediyorum; makinayı aldıktan sonra neredeyse 1 yıl ikimiz de el sürmedik. Bir-iki kurcaladık ama çektiğimiz fotoları pek beğenmeyince, kursa gidince kurcalanmak üzere AUTO modunda takılmaya başladık. 

Ama ben son zamanlarda, hele de oğlum doğduktan sonra tekrar taktım kafayı güzel fotoğraf çekmeye. Netten öğrendiklerimle el yordamıyla birşeyler yapmaya çalıştım. Neticede anladım ki eğitim şart ;p 

İşte nihayet o gün geldi! Pazartesi günü fotoğrafçılık eğitimine başlıyorum. Burada üniversiteden bir öğretim görevlisi ders veriyor. Hem de sadece 6 kişilik bir grup. 5 hafta, toplam 20 saat olacak eğitim. Ben de Nisan sonu yeniden çalışmaya başlayacağım için bu dönem uygun oldu bana. 

Kursta öğrendiklerimden size de pratik bilgiler aktarmaya çalışırım buradan. Çok heyecanlıyım, çok!!!

9 yorum:

  1. Kursunuz keyifli geçer umarım. öğrendiklerinizi bize aktarmanızı heyecan ile bekliyor olacağım. Sanırım yeni bir makine almak için de sebep olacaksınız.
    Kolay Gelsin...

    YanıtlaSil
  2. Senin adına çok sevindim canım. Öncelikle kurs gerekli mi gereksiz mi, gittikten sonra onu yorumlarsan çok sevinirim :) Umarım faydası olur ;) Gelişmeleri merakla beklemedeyim.

    YanıtlaSil
  3. buradan fotoğrafları görelim o zaman:)

    YanıtlaSil
  4. Solmaz: umarım bu kurs benim makinayı değiştirmeme sebep olmaz ;p öğrendiklerimi seve seve paylaşırım. teşekkür ederim :))

    Demet: senin için pek gerekli olmayabilir ama sanırım benim ihtiyacım var. yine de fikirlerimi yazarım canım. belki sen daha ileri düzey bir eğitime katılabilirsin.

    Saadet: tabii ki!

    YanıtlaSil
  5. bende çok seviyorum fotoğraf çekmeyi. bazen oluyor bazen olmuyor, ama ben makinayı çok kurcalıyorum. her ayarı tek tek deniyorum neredeyse ( çabuk pes etmem :D ) bazı fotoğraf sitelerine bakıyorum benim makinamın aynısıyla kimler ne çekmiş diye. sonra karar veriyorum makina aynıysa sorun bende olmalı :D

    YanıtlaSil
  6. ben de bugün başladım kursa bakalım. şimdilik teorik gidiyor. birşeyler öğrendikçe fotoğraflarım güzelleşir umarım :)

    YanıtlaSil
  7. Nilgün Komar: sağol canım :))

    YanıtlaSil
  8. hatırlıyorum o postunuzu :) 3 yıl geçmiş inanamıyorum yahu..
    Ama çektiğiniz fotoğraflar gayet başarılı, farkediliyor.

    YanıtlaSil