12 Nisan 2014

Kırmızı Elbise - İşlemeli Ceket


Artık havalar elbise üzerine ince bir ceket alıp çıkacak kadar ısındı nihayet. Ben de bugün dışarı çıkarken, geçen akşam 2 satte dikip bitirdiğim elbisemi Sheinside'ın işlemeli ceketi ile kombinledim.


Kumaş yine Fatih Çarşamba pazarından aldıklarımdan. Kendinden petek desenli bir jarse. Atmayan, tok bir kumaş olduğu için hem dikerken yormadı, hem de dikiş temizlemekle uğraşmadım. 


Bu tarz elbiseleri düz bir üst beden kalıbına kloş etek ekleyerek kolayca dikebilirsiniz. Ben üst beden kalıbı olarak Burda 09/2013-123 nolu tunik kalıbını kullandım, kloş etek kalıbını ise kendim çıkardım. Nasıl yapıldığını burada anlatmıştım.


Yine kurtarıcı, hergün giy-çık bir elbise oldu benim için.


Bu arada giydikten sonra etek boyu gözümü tırmaladı biraz, akşam 3-4 cm kısalttım hemen.


Elbise: Ben diktim
Ceket: Sheinside

DİPNOT: Fotoğrafların öncekilerden farklı olduğunu anlamışsınızdır. Çünkü fotoğraf makinamı sattım. Bir süre telefonla idare edeceğim. Yeni bir makina için araştırma ve bütçe planlaması yapmaya çalışıyorum. Önerilere açığım. Sevgiler...

19 yorum:

  1. 5 mark II başka bakma ,en güzel o çekiyor nikon d 7100 aldıgıma pişmanım ögrenmeden sogudum :))bak sadece bu yüzden dikişi bırakacagım ,ne kadar güzel kumaşlar seçip modellerini uyguluyorsunuz :))

    güle güle kullan ceketinide elbisenide harika görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de hayalim birgün full-frame bir makina almak tabii. ama şu anda ayırabileceğim bütçenin çoook üzerinde markII maalesef. ama 7100 de gayet iyi bir makina. soğumadan önce kursa başla bence. harikalar yaratacağından eminim. sevgiler...

      Sil
  2. Çok beğendim, elinize sağlık...:)

    YanıtlaSil
  3. Çook güzel bir elbise olmuş,kumaşı yakından görünce nasıl bir şey olduğunu anladım.Modelle çok örtüşmüş.
    Ceketle kombinlenmiş hali ise muhteşem '' ceket de ceket yani:))'' Her ikisini de güle güle kullan,sevgilerle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Serpil, beğenmene sevindim ;))

      Sil
  4. Güle güle giyin. Yeni bir dikiş makinem var, eşim doğum günü hediyesi olarak aldı. O nedenle bir sürü dikiş blogu takip ediyorum merakla. Sayfanızı da beğeniyorum. Ayrıca geçen çarşamba ben de pazardaydım, bir sürü kumaş ıvır zıvır aldım :))

    Fotoğraf makinenizin markası neydi bilmiyorum ancak ben Canon EOS serisi kullanıyorum. Farklı objektifler satın alarak hem iç hem de dış mekanda güzel çekimler yapabilirsiniz.

    Selamlar ve sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben Çanakkale'de yaşıyorum aslında. ama İstanbul'a geldikçe çarşamba pazarına uğramaya çalışıyorum mutlaka. sen şanslısın, harika kumaşlar her an elinin altında ;))

      Sil
    2. Teşekkür ederim; ancak Çanakkale gibi şirin bir yerde yaşadığınız için siz daha şanslısınız :))

      Sil
  5. kırmızı elbisenin rengine bayıldım çok güzel olmuş iyi günlerde giyiniz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Kırmızı nasıl da yakışmış! Hiç öyle 2 saatte bir şeyler dikemedim, süper hızlısın! Bilmiyorum hiç yazdın mı ama yaka pervazı konusunda senden ders istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her zaman kırmızı olsun 3 kuruş fazla olsun diyenlerdenim! ben dikişte pek hızlı sayılmam aslında. ama daha önce denenmiş kalıplar ve sorunsuz bir kumaşla oluyor gerçekten. yaka pervazını daha düzgün yapabilmek için ben de ders ya da bir overlok makinası istiyorum acilen ;p bu arada bu elbisede sadece kumaşı içe çevirip diktim. sorunsuz kumaşın gözünü seveyim ;))

      Sil
  7. Bayıldım bayıldım, cekete de, kombine de elbiseye de. Çok seviyorum bu ceketleri benim hala yok yahu:( Geç kaldım galiba;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık havalar ısınıyor, ceket mevsimi geçiyor gibi. ama netten almayacaksan hala 1 ayın var giymek için. çok teşekkür ederim bu arada canım ;))

      Sil
  8. Bayıldım daha ne söyliyeyim. Ellerinize sağlık çokkk yakışmış, güle güle kullanın.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar blogunuza bayıldım :) ne kadar güzel şeyler paylaşmışsınız.Sizi gönülden tebrik ederim.Bugünlerde nette aradığım elbise tam da sizin kırmızı elbiseniz.Ancak dikişden anlamayan biri olarak annemin kapısını çalacağım bu elbise için.Bu elbisenin kısa kollu ve belinde kurdeleden büyük bir kemer ve arkasında fiyonk olan modelini kızımın doğum gününde giymek istiyorum.Tabi ki küçük boyunu da kızıma diktiricem :) Ancak size bir kaç sorum olacak eğer cevaplarsanız çok sevinirim.Sizin kırmızı elbisede etek kısmı yarım daire kloşmu,çeyrek dairemi.ben çok fazla kloş olmasını istemiyorum.kalçalarım var çünkü.birde bu elbisenin üst bedenini hangi tunik kalıbından kullandınız acaba.birde böyle dökümlü olması için hangi cins kumaş almalıyım.çok soru sordum sanırım ama çok heyecanlandım istediğim modeli bulunca.Eğer becerebilirsek giyince kızımla fotoğraflarımızı gönderirim size.şimdiden çok teşekkür ederim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Geciken cevabım için de özür dilerim bu arada. Elbisenin üst kısmı Burda 09/2013-123 nolu tunik kalıbından, etek kısmı ise yarım daire kloş. Yarım daire etek kalıp çıkarma ve adım adım dikişini 4 post halinde anlatmıştım daha önce. Blogumda "Yarım Daire Etek Yapımı" diye aratırsanız görebilirsiniz. Umarım ikinizin de elbisesi gönlünüze göre olur :))

      Sil
    2. Çok teşekkürler cevabınız için.dün kumaşı mı aldım yavaş yavaş başlayacak annem.Paylaştığınız bilgiler bize çok yardımcı oldu.Sevgiler...

      Elif

      Sil