29 Ağustos 2014

Bir Mavi Bir Pembe

Hep oğlanlara çalışacak değilim ya, bu seferki ciciler yeğenim Asya'ya. Aslında bunları da bayramdan önce dikmiş, memlekete gidince giydirmiştim. Ama fotoğrafları düzenleyip yayınlamak bugüne kaldı.


Mavi kelebekli elbise çok önce Bursa'dan aldığım kumaşlardan. Aynı kumaştan kendime de bir elbise dikmiştim hatta, burada vardı. Kolsuz, dümdüz bir model, Burda'dan yaşına uygun bir kalıpla biçtim. Yine provasız, ezberden oldu mecburen.


Yaka, kol evi ve etek ucunu çift iğne ile geçtim.


Pembe olan da nereden aldığımı hatırlamadığım çizgili, yumuşacık bir penye. Yine aynı basit kalıpla biçtim. Modele biraz hareket katsın diye kalp şeklinde cepler ekledim.


Bitişler yine çift iğne ile.


Ceplerde kullandığım bürümcük tarzı neon pembe kumaş da Baykumaş'tan. Cepler sarkmasın diye arkalarına tela ütüledim ve elbiseye dikmeden önce kenarından, 0.5 cm içerden bir dikişle sağlamlaştırdım.


Ve prensesin üzerindeki hali... Fotoğraf maalesef kapalı alanda, cep telefonu ile. Elbisesini ne kadar sevdiği pozdan belli oluyordur heralde. Kız çocuğu bir başka oluyor anacım ;))

Bu arada yine 1 haftadan fazla ara vermişim postlara. Yaz tembelliğine devam. Aslında sürekli dikiyorum ama fotoğraflayıp buraya eklemek zaman alıyor genelde. Yine de arayı bu kadar açmamaya çalışırım. 

Haftasonunuz çok güzel geçsin...

22 yorum:

  1. Ne tatlı olmuş elbiseler. Ben de bu kumaşı hatırlıyorum bir yerden diyordum, daha önceden diktiğini gördüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, beğenmene sevindim ;))

      Sil
  2. Bu kelebekli kumaslara bayiliyorum
    Pembe cizgili de guzel olmus.kiz cocuk kesinlikle baska benimkinin buyuyup diktiklerimi giyecek olmasini hayal ediyom hep.o zamana kadar ben de dikis ogrenirim ins.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence şimdiden başla dikmeye. kız çocuklarına bebekken de dikilenler çok sevimli oluyor..

      Sil
  3. Elbiseler çok cici, Asya'ya da çok yakışmış. Ne güzel bir şey dikip giydirmek. Elleriniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  4. ikisi de çok güzel olmuş,kelebekli olan cıvıl cıvıl...
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Pembe kalpli elbiseye bayıldım :) Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. yine döktürmüşsün:)) ellerine sağlık...o kalpli elbiseden bana da dikilse,ben bile bayıla bayıla giyerdim:))

    YanıtlaSil
  7. Aslında kaliteli fotoğraf blogun kalitesini arttırıyor ancak iyi fotoğraflamayı beklerkende böyle post araları uzuyor. Ben o yüzden cep telefonu iç mekan gece filan demeyip her çektiğim fotoyu paylaşıyorum. Fotoğraflar iyi olmasada yapılan iş bir şekilde paylaşılmış oluyor. Bu arada cimcimenin elbiselerine bayıldım. Ayrıca ismine daha çok bayıldım. Bir ara bende kızıma koymayı düşünmüştüm. Malum Selvi boylum filminden dolayı bu ismi çok severim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım, ben de artık çektiğim fotoğrafları paylaşmaya karar verdim zaten. nasılsa prof. makina alıncaya kadar çok çok iyi fotoğraflar zor. ona da var biraz. beğenmene de sevindim, teşekkür ederim canım :))

      Sil
  8. Kesinlikle kız çocuğu farklı oluyor, haklısınız...ben de ikisinden de var, ordan biliyorum.ellerinize sağlık, prensese de çok yakışmış...

    YanıtlaSil
  9. Çok cici olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Cepli elbiseye bayıldım, şahane fikir. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil