10 Kasım 2015

Pembe Baklava


Çok sevdiğim ama nedense kendime bir türlü yakıştıramadığım bir desendir baklava. Zaten desenlere hafiften mesafeli olduğum için, dolabıma uzun zamandır baklava desenli bir parça eklememiştim.

Ama bu fuşya-füme ince trikoyu Bursa Kumaş Pazarı'nda görünce hemen almıştım. Tabii önce 3 yıl kadar dolap bekledi gariban, nihayet sırası geldi. Zaten bu aralar feci kararlıyım, stoklarımın bir kısmını eritmeden kumaş almamaya çalışıyorum. En azından kumaşlarımı koyduğum dolabımdan bir raf boşaltayım istiyorum.


Neyse, konuyu dağıtmayayım. Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, oldukça pratik, bir günde dik-giy bir bluz oldu. Aklımda daha bol, dökümlü bir model vardı ama, kalıbı biraz daha genişletmem gerekiyormuş. Elimdeki düşük kollu hazır bir bluzu kullandım kalıp olarak. Kol oyuğu olmadığı için biçmesi ve dikmesi oldukça kolay oldu.  


Her zamanki gibi yakayı bantla, kol ve etek ucunu da çift iğneyle bitirdim.

Dün bitti, bugün işe giyildi bile! Çok ince ve dökümlü olduğu için t-shirt gibi kullandım ben.

Şimdilik benden bu kadar. Bu aralar çalışkan blogger olma yolunda ilerliyorum, aman nazar değmesin ;))

Bir önceki yazımda diktiğim pijamaların kalıbını çıkarma ve dikişi ile ilgili bir post gelecek önümüzdeki günlerde. Tembellik edersem bi dürtün olur mu?

Güzel geçsin gününüz...

30 yorum:

  1. Çok hoş olmuş bence. Üstelik sizede çok yakışmış gule gule giyin.

    YanıtlaSil
  2. Yine çok şık olmuş, rengine ayrı desenine ayrı vuruldum! Güle güle kullanın...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok severek giyiyorum, teşekkür ederim Kevser :))

      Sil
  3. Çok yakışmış. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş çok da yakışmış. Ellerine sağlık. Şu çalışkanlığın darısı başıma. Kıyafetleri bu kadar ucuza gördükçe dikme zevkim kaçtı bu aralar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de ucuza birşeyler görünce hevesim kaçıyor bazen. hele indirim dönemlerinde hiç dikesim gelmiyor. bence ne zaman hevesimiz gelirse o zaman dikmek lazım. zevk için yapıyoruz bunu sonuçta :))

      Sil
  5. ahh nasıl beceriklisin sen!!! çok çok sevdim ben bu baklavalı işi...ellerine sağlık,güle güle tepe tepe giy...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş,kumaşı çok beğendim bir kere...Kumaş desenli olunca sade bir model olması gayet güzel olmuş ve renk çok yakışmış size,saç renginize..Ellerinize sağlık... Zaten tercihleriniz her zaman sadelikten yana...Çalışkan olmanıza da çok sevindim,kolay gelsinnnn

    YanıtlaSil
  7. Aaaa cosarim ki arkadan bende :)) Bendede var baklavali bir triko yaklasik 3 yildirda benimki bekliyor. Nasil birsey dikilmeli ki acaba diyordum? Cok chic olmus valla, guzel gunlerde giyilsin...

    YanıtlaSil
  8. hem pratik hem şık işleri çok severim tıpkı senin bluzun gibi..
    sevgiler..
    http://benimisimdikis.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  9. Bluzun gerçekten muhteşem olmuş. Bu arada ben hangi bluzu kalıp olarak kullandığını tahmin ettim. Hani bana gelirken giymiştin. Gri üzerine çiçekli bir bluz değilmi? Seni buralarda böyle sık sık görmek güzel. Özletme kendini. SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte buna tasarımcı gözü derim ben! çok şaşırdım, harikasın canım valla :))

      Sil
  10. Çok da yakışmış gerçekten.Desenler çok yakışıyor bence.Daha önce yakıştıramadığınız birşey görmüş müyduk???::)))Hiç sanmıyorum,en azından ben görmedim .Sevgilerle..))

    YanıtlaSil
  11. Çok rahat bir bluz olmuş, çok sevdim. Desen de yakışmış:) Benim kumaşlarım artık dolaplara sığmıyor. Almamalıyım, almamalıyım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de almayacağım diyorum ama ne kadar sürer bilmem. şimdilerde istediğim gibi triko kalmadı elimde diye dolanmaya başladım mesela ;D

      Sil
  12. Aynı hazır gibi görüntüsü var çok da yakışmış ayrıca rengini çok beğendim.

    YanıtlaSil
  13. Renk ve desen çok hoş. Bence baklava desene ısınma zamanıdır. Çok yakışmıs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ısınma zamanı gelmiş çoktan. Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  14. Çok beğendim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil