12 Ekim 2010

Ayakkabı Depolama Sorunsalı/Shoe Storage Problem

Evet, çoğu kadın gibi benim de ihtiyacımdan çooook daha fazla ayakkabım var (Kocacım bak her zaman itiraf etmem bunu, iyisin yine;p). Ve eğer benim gibi kirada oturuyorsanız, eve dolap-raf yaptıramamak da büyük bir sorun. Haliyle eşyalar orda-burda sürünüyor genelde.

Yes, as most of the women, i have shoes more than i need. And if you don't own the house you live, you can't make changes as you like. So, organising becomes a bigger problem. 


Mevsimi olmayan ve az kullandığımız ayakkabılarımız da ardiye olarak kullandığımız arka balkonumuzda bu haldeydi işte. Geçen gün eşimin bi ayakkabısını aramak için tüm kutuları indirip açtık ve ayakkabı başka bir yerden çıktı! Böylece geçirdiğim ufak çaplı cinnet sonrası artık bu olayı çözmem gerektiğine karar verdim.

Our shoes were in boxes in our balcony as you see. A few days ago, we opened all to find a shoe and couldn't! Then i finally decided to solve this problem.


Evde fazla eşyaları ayıklama ve yerleştirme çabalarımız sonucunda boşalttığımız bir kitaplığa yerleştirmeye karar verdim ayakkabıları. Organize etmek için önce şeffaf kutulardan almayı düşündüm ama maliyeti fazla geldi. Ben de yapışkanlı ruloyla kapladım kutuların hepsini. Son halleri bu. Bir de üzerlerine ayakkabıların küçük fotoğraflarını ekleyeceğim.

Oh be, dünya varmış!!!

We had a bookshelf free, after making some trimming at home. I covered all boxes with dc-fix. And i'll add small photos of the shoes on them.

Now, i'm happy again!!!

12-10-2010


16 yorum:

  1. Bende kiracıyım ve aynı sorunu bende çok yaşıyorum, görüntü açısından çok güzel olmuş derli toplu ne güzel görünüyor iyi fikir valla tuttum bunu :))

    YanıtlaSil
  2. Süper olmuş, hem kitaplık, hem kaplama.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş elinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  4. aynı işi haftasonu ben de yaptım, limangoda indirimde olan şeffaf ayakkabı kutularından almıştım, gerçekten çok şık ve düzenli oluyor, kutuların üzerinde resim yapıştırma fikri de çok güzelmiş bu arada 8)

    YanıtlaSil
  5. Cok iyi bir fikir! O karışık kutulardan çok daha iyi! Blogunuzu çok beğendim

    YanıtlaSil
  6. araştırmalarıma göre en ucuz yine şeffaf ayakkabı kutusu sitesi.hem papatya modellerinde kargo yok+bir tane hediye kutu kampanyası var.
    koçtaş,ikea vb mağazlara baktığımda daha pahalıya geliyor.
    mutlaka ama mutlaka tavsiye ederim ben düzene soktum sonunda.
    yakında psot bile hazırlmayı düşünüyordum
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  7. bu ayakkabı kutularına benimde bir el atmam lazım her ayakkabı aradığımda sinir oluyorum aynı dert bendede var çünkü çok iyi yapmışsın sen canım emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. bu hali çok güzel olmuş canım bende hep raf istiyorum ama dediğin gbii kirada olunca bu zor oluyo..
    birde fotoğraf yapıştırmak yerine belki görebildiğin kısma ayakkabı hakkında bir iki not alabilirsin en sevdiğim kırmızı ayakkabım.. gibi:)
    bende markalarına göre kutulardan ayırt ediyorum:)

    YanıtlaSil
  9. ayyy çok güzel olmuuşş:))
    ben de yapmalıyım ama ne zaman ? zamanım yok bisürü işe başladım hepsi yarım duruyoo. hevesim çok zamanım yok :(

    YanıtlaSil
  10. Birileri anlatsın(Nergiz):sen de yap canım, ben çok rahatladım valla ;)

    vintage peony: teşekkürler..

    sema: teşekkür ederim ;)

    touch the sky: ben bakmadım Limango'ya, ama şimdilik bulabildiğim en ekonomik çözüm bu oldu.

    Karen Hanim: çok teşekkür ederim ;)

    pembe fiyonk: evet canım, Koçtaş, İKEA falan oldukça pahalıya geliyor dediğin gibi. ben de bir ara geçeceğim şeffaf kutulara inşallah. şimdilik böyle bir kullanayım bakalım. sen de bir post yap da görelim, merak ettim ;)

    sevimli hayat: herkeste aynı dert desene canım ;p bazen evin heryerini dolap yaptırasım geliyor valla!

    zeynep: olabilir canım, fikir için teşekkürler ;D

    burcu küçükturan:ben de pek hevesli değildim de, folyoları aldığım gün bende kalan bir arkadaşım "bugün yapmazsak kalır, sürünür aylarca" dedi. oturduk birlikte yaptık. yorulduk biraz ama değdi valla ;D

    YanıtlaSil
  11. Ayy, düzenine özendim valla. İnsan yer yok diye ayakkabı da alamaz oluyor yahu. Bir an önce ayakkabılarımızı ve bizi düzenle, sağlık ve mutlulukla barındıracak kocamaaaan birer ev diliyorum:D Hem de kendi evimiz olsun diyorum! Olsun, diliyorum ben nolmuş!

    YanıtlaSil
  12. suzy: aynen canım, koyacak yerim yok diye beğendiğim bir ayakkabıyı almadığım oluyor, kendime şaşıyorum! güzel duana da kocamaaaan bir AMİİİİN diyorum tatlım ;D

    YanıtlaSil
  13. uzunca süre bu şefaf kutularda kalınca sorun olmaz değilmi çok kilo aldım vermeye kıyamıyorum ayakkabılarımı saklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güneş ışığına maruz kalmadığı sürece bir sorun olmaz bence.

      Sil
  14. Cok guzel olmus.fotograf ekleme isi de ayri bi guzel.

    YanıtlaSil