31 Mayıs 2010

Bu Nasıl Bir Cürettir ve Nereden Gelir?!!


Aynı günde iki can acısı........
Yine bir hesap soran olmayacağını bilmek..........


31 Mayıs 2010 Pazartesi

Yelda'dan Güzellikler


Şahsen de tanıma şansı bulduğum canım arkadaşım Yelda'cım bana bütün günüme neşe katan bir güzellik yaptı bugün.



Ben ondan sadece bu cicileri almıştım oysa...



Bu şaşkın bakışlı baykuş broşu da hediye göndermiş canım arkadaşım...



O da yetmemiş bebeğimiz için bu şirin çorabı da eklemiş paketine!


Canım benim, çok zarif ve çok düşüncelisin gerçekten. Günümü aydınlattın, tekrar çok teşekkür ederim ;D

Bu arada bebeğimizin ilk hediyesi de senden oldu!

NOT: Bu cicilerden benim de olsun diyorsanız buyrun Yelda'nın Pasajı'na.


31 Mayıs 2010 Pazartesi

30 Mayıs 2010

Sarı Sarı


Hamile elbiselerinin ikincisi de bitti. Bu sefer bu aylarda giyebileceğim bir model diktim. Kumaşım yine cuma pazarı seferinden. Dikmesi de, giymesi de inanılmaz rahat bir model oldu.






Model Mart 2009 Burda'dan. "Ben bu modeli bir yerden hatırlıyorum" diyenleri buraya alayım ;D

Dikmesi o kadar kolay ki, anlaşılan bu modelden daha çoook ekmek yiyeceğim!

Herkese keyifli pazarlar...


30 Mayıs 2010 Pazar

28 Mayıs 2010

Mavi Elbise


Geçen cuma İlkay'cımla pazardan topladığımız kumaşları dikmeye başladım. Hamile elbisesi ve tunik için almıştım biliyorsunuz bu kumaşları.

Önce mavi penye ile başladım. Biçkisi ve dikişi çok kolay bir kumaştı, çok rahat ettim. Model çoook eski bir Burda'dan, sahaflardan almıştım. Ağustos 2006 sayısından. Aslında V yaka düz bir elbise. Ben yakasını yuvarladım biraz. Hamile elbisesi olmasını sağlayan yanlardaki büzgüler.


Modelin orjinali böyle bişi..


Bu da benim versiyon;


Annemin elbisesini giymiş gibi göründüğümün farkındayım ;p



Şekilde de görüldüğü üzere ancak 2-3 ay sonra içini doldurabileceğim (o kadar kilo almayı becerebilirsem tabii!)



Bu güzel bordürü de aynı pazar seferinden hatırlarsınız.

 
Diğerleri de gelecek yakında.

Beni izleyin anacım ;DD


28 Mayıs 2010 Cuma

26 Mayıs 2010

Şile Sefası


İlk defa gittiğim Şile'ye tek kelimeyle hayran kaldım. Tabii sezonda, insanlar üstüsteyken görmek bile istemem o ayrı.. İlk gün hava hafif kapalı olmasına rağmen oldukça ılıktı. Bol bol yürüyüş yaptım ve sahilin, sessizliğin tadını çıkardım. Pazar günü neredeyse sıcaktan kavrulduk diyebilirim. Zaten fotoğraflardan da belli oluyordur havanım farklılığı.


İlk fotoğraf odamızın camından limanın görünüşü. Şile Değirmen Otel manzarası, hizmeti, nefis yemekleri ve profesyonelliğiyle hepimizin gönlünü fethetti, şiddetle tavsiyemdir.

Bu arada fotoda görülen go-kart pisti, çok çekişmeli ve bir o kadar da komik bir yarışa da evsahipliği yaptı ;D











Fazla söze ne hacet... İstanbul'a zor döndüğümü söylememe gerek yok heralde. Bundan sonra ilkbahar ve sonbaharda vazgeçilmez adresimiz olacak Şile.

NOT: "Bazı fotoğraflar süper, bazıları o kadar iyi değil" diyenler bu yazıma bir göz atsınlar lütfen ;p


26 Mayıs 2010 Çarşamba

25 Mayıs 2010

Strawberrynet Alışverişim



Uzun süredir Strawberry'den birşeyler almıyordum. Artık evde kullanmadığım o kadar makyaj malzemesi birikti ki! Genelde biten bakım ürünlerime takviye yapıyorum sadece.

Murad'ın bu kremini daha önce de burada yazmıştım. Ama o zamanlar çok az izleyicim vardı. Tekrar yazayım da böyle bir ürün arayanlara fikir verir dedim.

Yağsız, hafif renkli bir nemlendirici. 15 ve 30 koruma faktörlü çeşitleri var. Ben buğday tenli olduğum ve hafif bronzluğu sevdiğim için 15 olanını kullanıyorum. Gerçekten yağlanma yapmıyor, hafif rengiyle cilde hoş bir görüntü veriyor ve missss gibi nar kokuyor. Karma-yağlı cildi olanlara şiddetle tavsiye ediyorum.

Fiyatına gelince, eczanelerde 95 TL, strawberry'de 38 TL. Zaman zaman stoklarda sorun olabiliyor, ürün kalmamış görünüyor. Ama genelde birkaç gün içinde ekliyorlar. Takip etmek lazım.

Öptüm şekerler!


25 Mayıs 2010 Salı

24 Mayıs 2010

İlkay'cımla Cuma Pazarında Sapıtmaca


Cuma günü canım arkadaşım İlkay'la Cuma pazarı yollarına düştük sabahın köründe. O Eminönü'nden ben Bakırköy'den gideceğimiz için Kadıköy iskelede buluştuk. Benim nasıl bir kumaş canavarı olduğumdan ve cuma pazarının ne menem bir yer olduğundan habersiz arkadaşım benim pazarda kendimi kaybetmeme maruz kaldı. Daha doğrusu birlikte delirdik demek lazım. Kumaş yığınlarını ve fiyatlarını görünce kendimizi kaybettik! Nasıl o tezgahtan ona saldırdığımızı görmeliydiniz ;p

Hamilelik dönemi için bol bol penye kumaş topladım. Elbise ve tunik olacaklar en kısa zamanda..


İşte o günün fotoromanı;


Canım arkadaşım yine eli boş gelmemiş, bana kendi elleriyle yaptığı bu güzelliği, bir o kadar sevimli paketinde getirmiş. Tekrar çok sağol tatlım ;D



Hediyeme dolmuşta bol bol sevindikten sonra hemen kendimizi kumaşların arasına attık tabii. 1 Liralık tezgahlardan fıstık gibi kumaşlar bulduk İlkay'cıma. Güzel masa örtüleri dikecek inşallah..



Ben de kıskanıp aynı kumaşla poz verdim!



Bu iki penye kumaş neredeyse 3'er metre ve tanesi 2 TL. Şaka gibi!



Sarı olan çok ince bir jarse, çizgili olan da yine penye. Yine kocamanlar ve tanesi 2 TL!



Bu ikisi daha küçük kumaşlar. Şal-fular gibi birşeyler yapmayı düşündüm, ama fikrim değişebilir. Tanesi 50 kuruş.




Dolaşırken gördüğüm harika papaz eriklerine dayanamadım ve hamileliğin gereğini yerine getirerek hepsini tek başıma mideye indirdim!



Bu cici elbise 3,5 TL olması nedeniyle alındı. İnanılmaz rahat.



Birsürü güzel malzemenin arasından ben bunları seçtim. Bakalım ne olacak, nerelere dikilecekler?



Tam çıkarken bu güzelliği 5 TL'ye bulunca almadan geçemedim tabii.


İşte böyle... Bol alışveriş, bol sohbet, bol kahkaha günün özeti. En kısa zamanda tekrarlamalıyız tatlım. Kime verdiğini hatırlamadığın sözü tutalım, bu yaz gezelim bol bol ;D 

İlkay'cımın yazısını okumak için BURAYA, diğer fıstıklarla beraber olan buluşmamızı hatırlamak için de lütfen BURAYA...

Bu arada haftasonu süperdi, fotoları toparlayıp yazacağım en kısa zamanda ;D


24 Mayıs 2010 Pazartesi

21 Mayıs 2010

Haftasonu Yokum



Haftasonu için Şile'ye kaçıyorum. Keyfimi ancak bu çiçekler anlatabilir dedim. Keşke hava biraz daha iyi olsaydı ;(

Herkese iyi tatiller...


21 Mayıs 2010 Cuma

20 Mayıs 2010

Pudra Rengi Bluz









Nihayet oturabildim dikiş makinamın başına. Burda'da bu modeli gördüğümden beri aklımdaydı. Sonra tesadüfen çok benzer bir kumaş bulunca dikmek farz oldu artık.

Kumaşım biraz kalın bir jorjet. İlk defa diktim bu tür bir kumaşı. Biraz zorladı açıkçası. Aslında model oldukça kolay. Benim acemiliğimden mi bilmem ama kumaşla makinam anlaşamadı bir türlü! Yine de toplamda 3-4 saatte çıktı.

Model Burda Ağustos 2009 sayısından. Zaten birkaç arkadaşım dikmişti bu modeli daha önce. Daha ince bir kumaş bulunca beyazından da dikmeye niyetliyim. 

Size göstermek için o kadar sabırsız davrandım ki, yakasına düğme dikmeyi bekleyemedim ;p

Şimdi biraz penye kumaş stoklayıp hamilelik dönemim için elbise ve tunik dikmeyi planlıyorum. Hazır enerjim de yerine gelmeye başlamışken...

Öpücükler ;x

NOT: Sevgili Burcu Küçükturan'ın (Modavesaire) isteği üzerine kalıbın açılımını ekledim. Umarım işine yarar canım ;D



20 Mayıs 2010 Perşembe

19 Mayıs 2010

Yeni Bir Ödül

Sevgili Posh Butik beni bu ödüle layık görmüş. Çok teşekkür ederim canım. Ama ben yine olanca tembelliğimle kuralları yerine getiremiyorum maalesef ;((

EKLEME:  Sevgili Sound of the Rain de aynı ödüle layık görmüş beni. Çok teşekkür ederim ;D



19 Mayıs 2010 Çarşamba

15 Mayıs 2010

Body Shop Çılgınlığım


Hamile olunca zaten meraklı olduğum organik/bitkisel ürünlere iyice sardırdım. Sağolsun Body Shop da beni kırmıyor, her ay farklı ürün gruplarında kampanyalar yapıyor bu aralar ;p

Bunlar geçen ay içinde 2 al 1 öde kampanyalarından aldıklarım. Bir süredir kullandığım için yorumlarımı yazabilirim artık.



C Vitaminli Göz Kremi: Pek çok yerde övgüyle bahsedildiği için aldım bu ürünü. Mucize yaratmıyor ama göz altı morluklarını gözle görülür düzeyde azaltıyor gerçekten. Sabahları daha dinlenmiş görünüyorsunuz. Zaten göz çevresi ürünlerinden mucize beklememek lazım bana göre. Tek dezavantajı kokusu, parfüm kullanılmadığı için hafif ama sevimsiz bir kokusu var. Fiyatı 35 TL, alttaki peelingi aldığım için bedavaya geldi.



C Vitaminli Peeling: İçinde minik kum gibi partiküller var. Çok güzel arındırıyor ve ferah hissettiriyor. Yalnız fazla ovalamamak lazım, çünkü tanecikler çizebiliyor ve hassasiyet yaratabiliyor. Haftada bir kullanıyorum ve oldukça memnunum. Kokusu aynı. Fiyatı 43 TL idi sanırım.



Çay Ağacı Maskesi:  Cildim karma ve dönem dönem sivilceye yatkın olduğu için bu tür maskeler alırım hep. Daha önceden aktardan aldığım çay ağacı yağı sivilcelerime ve lekelerine iyi gelince bu ürünü de denemek istedim. Bunu da haftada bir kullanıyorum ve çok memnunum. İnanılmaz ferahlatıyor ve sonrasında yağlanmayı azaltıyor. Çok az kullanmak yeterli oluyor. Fiyatı 30 TL idi sanırım.



Deniz Yosunu Nemlendirici Krem: Bu kremi daha önce de yazmıştım. Çok memnunum. Benim gibi karma cildiniz varsa şimdiye kadar piyasadaki nerdeyse tüm kremleri kullanmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki; karma ciltler için bir numaralı nemlendirici Dermalogica Active Moist, iki numara bu krem. Ben parasal durumuma göre her ikisini de kullanıyorum dönem dönem. Çay Ağacı Maskesi ile birlikte yine 2 al 1 öde kampanyasından aldım. Fiyatı 30 TL.

Sırada ballı saç bakım serisi var denemeyi düşündüğüm. Kullanan var mı aranızda?

Body Shop'un başka ürünlerinden kullanıp da memnun olduğunuz ürünler varsa yazın lütfen.

Şimdilik bu kadar aldıklarım. Ama sadece şimdilik ;p Sanırım kıyafet alamıyorum diye kozmetiklere saldırıyorum bu aralar. Biri beni durdursun anacım!!!



15 Mayıs 2010 Cumartesi

Tatlıymışım Ben!!?


Canlarım Çatı Katı İlkay'cığım ve celebi 74 Nilgün'cüğüm beni Tatlı Blogger Ödülü'ne layık görmüşler. O sizin tatlılığınız şekerler!

Ay pek bi mutlu oldum, sevindirik oldum görmemiş gibi ;p

Malum bu ödül uzun süredir dolaştığı için almayan kalmamıştır diye kimseye göndermiyorum ben. Tembelliğimden falan değil ha!


15 Mayıs 2010 Cumartesi

13 Mayıs 2010

Tembellik Bitti, Geri Döndüm!


"Bir aydır nerelerde bu kız?" diyenlere cevabım: UYUYORUUUUM!! Sürekli, gece-gündüz, yemekten önce-sonra, kısacası her fırsatta. Nasıl desem, çeçe sineği ısırmış gibi. Televizyonun karşısındaki kanepe benim şeklimim alacak yakında. Öyle bir halsizlik, öyle bir tembellik hali ki sormayın. Hamilelik böyle geçerse kaç kilo alırım bilmiyorum valla..

Bu arada kontrollerde herşey yolunda, şimdilik yapılan testlerde hiçbir sorun yok şükür. Alışverişe başlamak için cinsiyetini öğrenmeyi bekliyoruz sadece. Ayrıca ben de kendime birşeyler alsam hiç fena olmaz, sadece bir pantolonuma sığabiliyorum, elbiselerimin de çoğu dar kesim olduğu için işimi görmezler.

Bu kadar gevezelik yeter. Bir aydır yatıyorum, bari birşey yapayım da yazayım dedim. Geri dönüştürülecekler çekmecesinden bu açık mavi t-shirt'ü ve malzemelerimi kaptım hemen.

Biraz kurdele, birkaç boncuk.. Oldu bitti bile. Hazır pastel renkler modayken, değerlendirmiş oldum.

Yazıyla kapatmaya çalıştım ama göbeğimin çıkmaya başladığı da belli oluyordur heralde ;p

Şimdilik benden bu kadar. Eğer kendimi biraz toplayabilirsem birkaç gün içinde dikiş makinamın başına geçmeyi planlıyorum yeniden.

Öptüm herkesi ;x


14 Mayıs 2010 Cuma