6 Ocak 2011

Kolik



Oğlumuz doğduktan 2 hafta sonra tanıştık kolik denilen berbat şeyle. Ne olduğunu anlatmayacağım uzun uzun. Nette yüzlerce sayfa var bununla ilgili. Biz neler yaşıyoruz, nasıl başetmeye çalışıyoruz ondan bahsedeceğim.

Koliğin en zor tarafı kendinizi inanılmaz çaresiz hissettirmesi. Çünkü ne yaparsanız yapın bazen ağlaması kesilmiyor. Ve bu öyle sıradan bir ağlama değil, etinden et koparılıyor gibi!

Biz neler yapıyoruz? Maddeler halinde:

1) Kucağımıza alıp, elimiz karnına hafif baskı yapacak şekilde sallayarak dolaştırıyoruz.
2) Her beslenme öncesinde gazını azaltacak bir önlem alıyoruz; ilaç (oğlumuza sab simplex iyi geldi), kimyon+rezene suyu, vs.
3) Her beslenme sonrası gazını iyice çıkarıyoruz.
4) Emzik, ayakta-salıncakta sallama, nini-şarkı söyleme gibi aklımıza gelen her yöntemi deneyerek sakinleştirmeye çalışıyoruz. Bu sırada sessiz, loş bir odada olmak önemli.
5) Emzirmek en çok işe yarayan yöntem. Ama sancısı varken canınızı çok yakabilir.

Bir de şu meşhur Kolik cd'sini alacağız ilk fırsatta. Alınca yazarım onu da.

İşte günler böyle geçiyor bu aralar. Artık evde oğlumla yalnızız. Allahtan sancısı akşamları başlıyor da babası da evde oluyor. Yoksa tek başına kotarılacak birşey değil kesinlikle. 3. ayı dolsun diye bekliyor, bol bol dua ediyoruz. 

Dikiş dikmeyi ve sizleri okumayı çok özlüyorum bu arada. Fırsat buldukça ses veririm. Kendinize iyi bakın ;D


06-01-2011

13 yorum:

  1. canım bu sürecin yaşanması gereken ve bitecek birşey olduğunu düşünüp rahatlat kendini hepsi geçecek hiç merak etme :))
    kolaylıklar dilerim birkaç önerim var yanına yatırarak emzirmen, nurse harvey diye bir şurup oldukça iyi gelmişti benim oğluma :) geceleri yatarken ayağına sıcak su torbası koymayı ihmal etmeyin canım.

    YanıtlaSil
  2. ALLAH yardımcın olsun canım kolik bebek çok zormuş.Çok şükür ben kızımda yaşamadım.Ama yaşayan arkadaşlarım var Cd nin işe yaradığı söyleniyor,bence en kısa zamanda al ve dene.
    Kuzunu bizim yerimizede kokla.:)

    YanıtlaSil
  3. elektrik süpürgesi, saç kurutma makinası gibi sesler sakinleştiriyor kolikli bebekleri. Bizim aylarımız battaniye arasında sallamkla geçti maalesef oğlumu.

    Sabır diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. En kısa zamanda iyileşsin yakışıklı oğluşun inşallah. Kendinize iyi bakın :)

    YanıtlaSil
  5. Ah be canım, geçmiş olsun. Hepimiz atlattık bunları biliyorum neler hissettiğini. Hele o çaresizlik duygusu da öyle tanıdık ki... Ayağını sıcak tutmaya çalışın bebeğin ama senin de (elma yağı ile ayağına masaj yapın bebeğin.) Çoğu zaman anneler yediklerine dikkat etmedikleri için bebekler çeker. Gaz yapacak şeyler yeme sakın! Kuru fasulye, sarımsak, asla ve diğer sana gaz yapan besinler. Sonra o kimyon rezene suyunu sen de iç, bu ona içirmekten kolaydır ve daha rahat çözer. Senin sütünden ona geçecek. Bu aralar da aşırı salgınlara karşı bir önlem olarak da mutlaka içtiğin meyve suyuna zencefil kökünün suyunu sıkıp ekle. Ben antibiyotik kullanmadan gripler atlatıyorum bu formulle. İri bir sarmısak tanesi büyüklüğünde kes zencefili ve sarmısak ezici ile suyunu çaya ya da meyve suyuna ekle. Günde bir kere yap yeter. Bebeğe bir de karın masajı var. Onu da yap. Duştan sonra lavantalı bebe yağı ya da elma yağı kullanabilirsin; iki elini bebeğin göğsüne koy ve ellerini karnından aşağıya kaydır. Bu işlem 10 kere en az yap, kusturacak kadar çok bastırma. Son olarak da takla yöntemi var. Bebeğin babaklarından tutup yüz üstü yatağıa yavaşça koy. Ağlamaların kesildiğini ve gazı daha rahat attığını gözlemleyeceksin. Bu çok etkilidir. Doktorun da öğretebilir anlamadıysan ondan rica et. Korkma ama bunların hepsini yaparsan susacaktır. sen de elinden geleni yapmış olmanın huzuru ile 1-2 saat rahat uyursun işte;) Sizi seviyoruz... Aklına bişey takılırsa yaz bana, mailimdan da yazabilirsin. Öptük...

    YanıtlaSil
  6. Allah şifalar versin inşallah
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. allah kolaylık versin canm benm.. çok yakından 2 bebek öylleydi, zor valla ..ben de anne olursam ondan korkuyoruum..

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun.Sağlıkla büyür inş.

    YanıtlaSil
  9. Gazlı bebek çok zor biliyorum kuzenlerimin çocuklarından.
    Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  10. allah kolaylık versin. yöntemler yazmış bilen arkadaşlar.ben ilave olarak senin sakinliğin, dinginliğinde çok önemli diyeceğim. sen de kendine çokk dikkat et canım...

    YanıtlaSil
  11. önerileriniz, dualarınız ve desteğiniz için binlerce teşekkürler!! sizi seviyorum ;DD

    YanıtlaSil
  12. canım allah kolaylık versin. yeğeniminde doğduğunda aynı durumdaydu sap splex kullandı onlarda. 3-4 sonrada geçti.sizinkide çabucak geçer inşallah. bebeğin o şekilde ağlaması ve senin çaresiz kalman çok zor bir durum gerçeken.

    YanıtlaSil
  13. Stop eating onions while you are breastfeeding. That helps to reduce a baby's colic.

    YanıtlaSil