28 Mayıs 2013

Bol Çiçekli Bluzum


Bir süredir dikişe ara vermiş gibi görünsem de 3-4 parça bitirdim aslında. Benim için en zor olan kısım fotoğraf çekme mevzuu olduğu için, dikilenlerin buraya gelişi gecikiyor haliyle. Fotoğraf meselesi için de bazı fikirler dolanıyor kafamda. Netleşip birşeyler yapınca paylaşırım.




Neyse, konumuz bluzdu değil mi? Kalıp Aralık 2012 Burda'dan 118 nolu model. Kumaşım çok ince koton, Bakırköy Cumartesi pazarından aldığım 1 TL'lik ufak parçalardan. 

Ben yakayı epey açtım biçerken. Yaka ve kol ağzına da hazır saten biye geçirdim. Aslında koton biye tercih ediyorum genelde ama onlarda renk seçeneği çok az oluyor maalesef.


Modelin görseli bu. Ama önerebileceğim bir model değil maalesef. Kalıbın heryerinde değişiklikler yapmak zorunda kaldım. Neredeyse tüm Burda kalıplarında olduğu gibi bir beden kadar daralttım, göğüs pensleri çok aşağıda kaldığı için omuzları yukarı aldım, pensleri uzattım, kol altlarından daralttım. Kendim kalıp uydursam daha az yorulurdum valla! Daha kötüsü kalıbı denemeden iki bluz daha biçtim aynı modelden. Aklımı seveyim ;p

Yine de içime sinen bir bluz oldu ve bugün işe giderken giyildi bile..

26 yorum:

  1. Ay harbiden ne olacak bu Burda'nin bu sorunlari, insani dikisten sogutuyor valla:( Ama kumasin cok guzelmis, Bluzda chic olmus, guzel gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilmiyorum valla. sürekli sinir oluyorum. zaten almıyordum bir süredir. ama haziran sayısı fena değil gibi. zaten modeller güzel olsa bile kalıplar çok kötü. beğenmene sevindim bu arada, teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Çiçek iyidir etrafta çok arı yoksa :) Yazın çok çiçek güzeldir ve kumaştaki çiçekleri çok sevdim. Yazının başlığını okuyunca kocaman çiçekli birşey geldi aklıam ilk ama farklı bir kumaş görünce çok ilgimi çekti çok sevdim yani kumaşı çok güzelmiş gerçektende... Burda kalıbı kullanmadığımdan bilemiyorum ama aynı şikayetleri herkes yaptığı için alışkınım bu cümlelere arkadaşların söylemlerinden. Fakat bu bluzda birşey yok böyle şeyler için kalıp kullanamnıza zaten gerek yok dediğin gibi kendin kalıp çıkarsan daha az uğraşırdın kesin orası :) Sonuna kadar katılıyorum...
    Güle güle kullan ki başlamışsın bile ne güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakkaten ya, çok saçma oldu bu kalıpla uğraşmam. neyse artık, en azından kumaşı kurtardım ;)

      Sil
  3. Bluz modeldekinden daha güzel olmuş bence. Güle güle kullan.;)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık,biye yine harika :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saten olduğu için pek memnun değilim aslında. ama görüntüyü kurtarıyor işte :))

      Sil
  5. iyi günlerde giy canım anlaşılan seni baya yormuş kalıp ama bence sonuç güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yormaktan çok sinir etti aslında. bir kalıbın hiçbir tarafı düzgün olmaz mı yaw!

      Sil
  6. güle güle kullan ,fotograf çekmek zor mesele :)dikiş bu aralar benim içinde zor :)
    model kolay görülüyor burda ugraştırıyor :)güzel olmuş antigone güzel günlerde giy sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş. Nasıl özeniyorum bilsen dikiş bilenlere :) Makinem olsa da öğrensem keşke :))
    Güle güle eskit :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kendi kendime öğrendim. sen de yaparsın. biraz cesaret :))

      Sil
  8. Seninle ortak bir yönümüz var bunu fark ediyorum dikişlerinde, ikimizde detay süs sevmiyoruz düz parçalar tercihimiz değil mi:)
    Burda maalesef TR kadınlarına hitap etmiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım. dergilerde, bloglarda gezinirken süslü, detaylı şeyleri çok beğensem de dikerken hep sadeye gidiyor elim. yaş ilerledikçe de sadeleşiyor insan zaten :))

      Sil
  9. çok şık olmuş canım benim eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım. bu arada yaz geldi, Çanakkale yok mu rotada? bekliyorum ben hala :))

      Sil
  10. Burda dergisindeki kalıplarla beden tutturmak kesinlikle mümkün değil.Üstünde değişiklik yapmadan sanırım hiç bir kalıbı birebir dikmedim daha,hep birbirinin aynı modellerde cabası,ama alternatifimiz de yok malesef..Modeldeki basitlikten kurtulup renkli biye ile pek güzel olmuş bluz,güle güle giyin,sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım benim de değişiklik yapmadan diktiğim model olmadı. ama elimiz mahkum! beğenmene sevindim, teşekkürler :))

      Sil
  11. hayranım senin dikişine..annem terziydi,artık yapmıyor tabi ama tğm çocukluğum kumaşlarla,iğnelerle geçti..bu yüzden dikişten anlarım biraz...o kadar temiz iş çıkıyor ki elinden,hazırlar halt etmiş:) ellerine sağlık,güzel günlerde giy arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında birsürü potluk var bu bluzda. ama çaktırma ;p senin güzel bakan gözlerinden öyle görünüyor demek. çok teşekkür ederim canım ;))

      Sil
  12. Ellerinize sağlık çok şık olmuş bence hemde çok ucuza gelmiş.. desenleri çok hoş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. epey ucuza geldi hakkaten. teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Kumaşa öldüm bittim!
    Biye için de otur kendi biyeni kendin yap derim :) Hem istediğin her seçenekte üretebiliyorsun hem de çok daha ucuza getirebiliyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. üşenmeyip bir ara elimdeki kumaşlarla farklı farklı biyeler hazırlamalıyım aslında. işte birsürü yapılacak var, hepsi sırada ;))

      Sil