30 Haziran 2010

Nevresim Takımından Arta Kalanlar


Geçenlerde diktiğim nevresim takımından ufak-tefek kumaş parçaları artmıştı. Onları da değerlendireyim dedim bebeğimiz için. Hala biraz kaldı elimde, ona da birşeyler düşünüyorum.

İşte ürünler;


Bu torba bebek bezlerini taşıma çantasına koymak için. Hem sizlerin önerilerinden biri, hem de pek çok blogda gördüğüm bir fikirdi. Astarıyla birlikte bir dikdörtgen kestim, iğneleyip diktim. Sonra köşelerden biraz içeri diktim kulakçık şeklinde. Ağzını da bir kanal bırakarak diktim. İnce bir şerit dikip içinden geçirdim. Açıp kapatırken kaçmasın diye şeridin uçlarını da diktim birbirine. Büzdürüp düğüm atıyorum hafifçe.


Bunlar da mama önlükleri. 4 tane diktim. Ufak plastik çıtçıtlardan alıp ekleyeceğim. Nasıl yaptığımı anlatmıyorum, yakında tutorial gelecek bununla ilgili.

Bittikten sonra hoşuma gittiler ama biraz boş geliyorlar gözüme. Bunları da süslemek lazım ilk fırsatta.

Başka neler yapabilirim? Fikri olan?


30 Haziran 2010 Çarşamba

16 yorum:

  1. Merhabalar canim.:)
    $imdi diktigin nevresime baktim cok güzel ve sevimli bir takim olmu$.:D Oglu$un güle güle eskitsin.:))

    Not.:Yarin kismet olursa erkek cocuklari icin aplike deseni yayinlicam, belki i$ine yaraya bilir.;)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Emzirme önlüğü yapabilirsin fıstık! Bir arkadaşımda görmüştüm çok pratik bir şey! Dışarda bir yerdeyken emzirmek zorunda kaldığında kullanıyorsun müthiş kurtarıcı bir şey.

    YanıtlaSil
  3. canım önlüklere aplike yapabilirsin sevimli olur :)) ah ne güzel tatlı tatlı hazırlanıyorsun şimdi :))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim güzel yorumun için byantigone.
    Bence ıslak mendili için ufak bir çanta dikebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. ohh bebişe hazırlıklara devam, ne güzel:))

    YanıtlaSil
  6. evde polar kumaşın varsa hayvan veya sevimli bir figürden aplikeler yapabilirsin yada kumaştanda aplikeler çok yakışacaktır eğer erkek içinde bir kravat aplikesi veya ona uygun bir aplike kız içinde çiçekler veya bebek ifadeleri gülen ağlayan gibi elde işleyebilirsin
    hiç olmadı keçeler ile de süsleyebilirsin
    bez çantası içinde yine o formata uygun bir aplike işleyebilirsin canım plastik çıtçıtlar nasıl oluyor şu diklmeden monta edilenlerdenmi canım ay ne konuştum

    YanıtlaSil
  7. bayıldım mama önlüklerine :))

    YanıtlaSil
  8. çok güzel olmuşlar hem elinde kalnları değerlendirmişsin hemde çok şık ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. ellerine saglık cok guzel olmuslar
    her yaptıgına bı nazar boncugu koy bence

    YanıtlaSil
  10. Tiryaki: sağol canım ;)

    BirSen: evet canım, gördüm bugünkü aplike desenini. yarınkini de bekliyorum merakla ;D

    POSH BUTİK: iyi fikir canım, teşekkür ederim..

    Bahar YORGUN: aslında tüm yaptığım hazırlık bu gördüklerinizden ibaret. henüz hiç alışveriş yapmadım!

    dakikadanönce: fikir için teşekkürler canım ;)

    lolipu: ;DD

    Sevim: verdiğin fikirler süper canım, yazdım bir kenara. kravat aplikesini geçenlerde 10marifet'te görüp bayılmıştık eşimle. bu arada evet, dikilmeyen monte edilen çıtçıtlardan alıcam bulabilirsem ;D

    burcu küçükturan: teşekkürler canım ;))

    GÖNÜL: teşekkürler...

    belezza_turca: sağol canım ;D

    YanıtlaSil
  11. sen ekstra birşey satın almasan bile dike dike bitirirsin eksiklerini şekerim. sana güveniyorum. ;) oğluşun da çok şanslı vesselam. ayrıca bu önlükler de çok cici olmuş. aplike haricinde boyama ile de birşeyler yapabilirsin. çok cici düğmeler var, onları kullanarak da değişik şeyler çıkarabilirsin ortaya... ellerin dert görmesin!

    YanıtlaSil
  12. fosette: evet canım, tembelliğe kaçıp boyama da yapabilirim belki ;p

    YanıtlaSil
  13. Oyy:) çok heyecanlandım önlükleri görünce:) Aklıma nette kalıpları veriliyor ya kumaş patik ya da ayakkabı, onlar geldi:) İster di mi annesi:) Öpüyorum sizi uzaktan. Artık kucaklaşmak yok kimseyle. Hadi koruyun kendinizi bakalım. Yalnız fosette düğme demiş ya, sakın derim:) kızmasın nolur bana Fosette ama Liloş burnuna bile pul sokmuştu ya ondan diyorum. Yok haberleri, düğme müğme bilmez onlar. Her şey tadarak tanımlanıyor onlarda. Düğme hiç bir yere dikme 3 e kadar en azından. Öptüm sizi:)

    YanıtlaSil
  14. herzamanki gibi cok başarılı buda benim yiğeniminde aynı torbadan içi naylon gibi astarı olan kirli bez için torbası var eltim sıklıkla dışarıda kullanıyor o anda poşet bulmak mümkün olmuyor ama o torbaya koyup daha sonra ilk fırsatta atabiliyor belki buda işine yarar :)

    YanıtlaSil
  15. suzy: ay o patiklerde aklım kaldı zaten. becerebilirsem yapıcam ben de. bu arada düğme konusunu da hatırlattığın için sağol tatlım. öptüm ;x

    ÇEŞMİNAZLI: çok teşekkürler fikir için ;D

    YanıtlaSil
  16. suzyciğim, niye kızayım ki? benimki nacizane bir fikirdi ;) siz bu konuda daha tecrübelisiniz tabi ki.siz işlevsellik+görselliği düşünüyorsunuz doğal olarak,ben de sadece görünümü düşünerek yazmıştım. :)

    YanıtlaSil