18 Ağustos 2010

Şeker ve Enjektör / Sugar and Syringe


Geçen gün yaptırdığım 50 gr şeker yükleme testinin sonucu 140 (sınır değer) çıkınca burada takiplerimi yapan doktorum "100 gr lık şeker yükleme testi (OGTT)ni yapalım, emin olalım" dedi. Zaten diğer tahlillerin sonuçlarında da birsürü şey vardı. Oldum olası kansız bir bünye olan ben, gebelikte her türlü et ve türevinden tiksinmiştim. Sürekli sebze yediğim için de kan seviyem iyice düşmüş. Bi de üstüne idrar yolu enfeksiyonu eklenince, tam oldu!

Dün bütün günüm hastanede geçti haliyle. Abartmıyorum, 9'da gittim, 4'te çıktım! Önce açlık kan şekeri için kan alındı, sonra bir bardak suda eritilmiş 100 gr şeker (öğğğğkkk!!!) içtim, sonra da saatte bir olmak üzere 3 kez daha kan şekeri için kan alındı. Ama delik deşik olan kollarımın çilesi henüz bitmemişti... Kanımı hızlıca yükseltmek için damardan sıvı içinde ilaç verdi doktor. Öğleden sonramı da acil yatağında damardan demir alarak geçirdim. Haftada bir olmak üzere 5 hafta tekrar edilecekmiş bu tedavi.

Neyse ki tüm bu işkencelerden sonra 100 gr testinin sonuçları iyi çıktı da rahatladım. Şimdilik sadece idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotiklerimi kullanıyorum. 5 gün sonra onlardan da kurtulucam inşallah.

Hamileliğim çok rahat geçiyor derken nazar mı değdi nedir?

I was in hospital yesterday. For all day, from 9 am till 4 pm! It was because of the results of my tests. My postprandial glucose was 140, which is a border value. So my doctor oferred 100 gr glucose tolerance test (OGTT) which was sickening! Also i had a deep anemia, and urinary infection. I had intravenous drugs for anemia, and antibiotics for my infection. It was a really exhausting day ;((

Fortunately, OGTT results were good.

And what hapenned to my troubleless pregnancy?


18-08-2010 

13 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun aman dikkat et kendine.
    Etten başlarda ben de tiksindim ama sonra alıştım artık (her şeklini olmasa da) yiyebiliyorum.
    İnşallah hemen düzelirsin.

    YanıtlaSil
  2. Anneliğin zorlukları başlamış ama sakın moral bozma. Üzüldükçe hepsi üstüne biner. Sadece birbirinize sağlıkla kavuşacağınız güne odaklan bitanem... Duğa edicem sizin için.

    YanıtlaSil
  3. Canım,geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. byAntigone geçmiş olsun...başka bi sorun yaşamadan oğlunu sağlıkla kucaklamanı umarım...
    http://herseyeragmenhayatguzellll.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. canım benim çok geçmiş olsun, hastnaye gitmekten korkar oldum bende gittim mi saatlerce ordayım çünkü birütürlü sıra gelmiyor mahvoluyorum:(

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Bunları hepsi bitip oğlunu kucağına aldığında hepsine değdiğini göreceksin inş.

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun canım sağlıkla sıhhatle dünyayya gelir inşallah bebişin..

    YanıtlaSil
  8. Güzel dilekleriniz ve dualarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi çok daha iyiyim ;DD

    YanıtlaSil
  9. Çok geçmiş olsun.
    Sorun çıkmadığına sevindim.
    bnede Etle hiç uyuşamayanlardanım.Ama sen herşeyden az az yemelisin.

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun, ben de hiç ama hiç kırmızı et yemeyenlerdenim, diyorlar bana yarın öbür gün yemek zorunda kalacaksın diye, maalesef kırmızı etteki besinin alternatifi yokmuş, kolay gelsin :) napalım her şey bebek için :)

    YanıtlaSil
  11. Neyse ki sonuç güzel çıkmış :) Ben Tip1 şeker hastasıyım, evli de değilim 21 yaşındayım ama hamile olduğumda heralde o kadar şeker yüklemesi yapsalar komadan giderim galiba :D
    Allah beterinden korusun seni ve bebişini :)

    YanıtlaSil
  12. umutfak: Allah da sana şifa versin. inşallah hamilelik dönemini de rahatça geçirirsin ;D

    YanıtlaSil