22 Nisan 2011

Benim Minik Spor Salonum



Eveeeeeet, bir hafta sonra 6. ayını dolduruyor minik kuşum. Artık ek gıdaya da başladık yavaştan. Hafif bir diş çıkarma sıkıntısını saymazsak herşey düzene girmeye başladı artık. Demek ki annesi de eski haline dönmeye başlamalı. Ne de olsa yaz geliyor, eski kıyafetlerin içine nasıl girilecek?

Peki neler yapıyorum yeniden toparlanmak için? 

Spor salonuna gidecek vaktim olmadığı için (oğluma tek başıma bakıyorum çünkü), yukarda gördüğünüz gibi zaten minnacık olan dikiş odamı bir de spor odası yaptım.

Yaklaşık iki aydır haftada 2-3 kez, son bir haftadır da her gün pilates yapıyorum. Daha önce aldığım DVD'ler Türkçe olmadığı ve hareketler iyi açıklanmadığı için geçen yıl 2 kez sırtımı sakatlamıştım. O yüzden çok açıklayıcı bulduğum Ebru Şallı'nın DVD'sini aldım. Ama DVD bir süre sonra çok yavaş gelmeye başladı. Bu hafta internetten sabah programındaki 40 dakikalık egzersizleri yapmaya başladım. Onlar çok daha ağır kesinlikle, bazılarını tamamlayamıyorum henüz. Ama her gün yapınca bir haftada bile göbeğim indi iyice. Her sabah daha da zinde kalkıyorum üstelik.

Kilo vermek için pilates yeterli olmadığından evde yapılabilecek başka egzersizler araştırdım biraz geçen hafta. Son günlerin moda spor aleti trombolinle ilgili biraz internet araştırması yaptıktan sonra Hepsiburada'dan bu trombolini aldım. Siz de duymuş ya da okumuşsunuzdur, günde 10-15 dk ile çok iyi kilo verdirdiği söyleniyor. Bakalım, bugün geldiği için henüz sadece 10 dk olduğum yerde zıpladım. Göründüğü gibi kolay değil kesinlikle. Uzun süre koşmuş gibi bacaklarım ağrıdı 10 dakikada. Bacak kası yaparım diye korkumdan pilatesteki bacak germe egzersizlerini yaptım sonradan.  Bir de düşme riski var tabii. Şimdilik temkinli davranıyorum o yüzden. Alışınca internetten çeşitli egzersizler öğrenip yapacağım. 

Yediklerime de dikkat ediyorum biraz. Özel birşey yapmıyorum, standart şeyler işte. Zaten tatlı, abur-cubur, çikolata, hamurişi gibi şeylerle pek aram olmadığı için zor olmuyor. 

Fırsatım olsa da tenise yeniden başlayabilsem bunların hiçbirine gerek kalmazdı ;((

Bakalım eski halime ne zaman dönebileceğim?

NOT: "Zaten zayıfsın, ne kilo vermesi?" türünden yorumlar için; kilomun normal, vücut şeklimin de standartlar dahilinde olduğunu ben de biliyorum. Benden daha fazla kilo problemi olanlar lütfen yanlış anlamasın, şımarıklık yapmıyorum. Ama insan hayatı boyunca olduğu kilo neyse en çok onda rahat ediyor.

22-04-2011

10 yorum:

  1. Hadi inşallah azmettiğin kiloya ulaşırsın :)) Zaten o ışığı gördüm ben sende :D Kurduğun cümlelerden belli kararlı olduğun.
    Ayrıca çok haklısın, insan alışık olduğu kilosunun üstüne çıkınca huzursuz oluyor. Rahat edemiyor.
    Ben vakti zamanında kilolu hallerimden çok çektim, ama 20-22 arası kilo verdim. şimdi gram oynasa kilom telaşlanıyorum :)) Hemen bi kaç gün dikkat ile 55 e sabitliyorum kendimi :)

    YanıtlaSil
  2. ben seni anlıyorum canm. bana da aynısını diyolar çok iyisin, zayıfsın , daha da zayıflama, diyee. ama benm eski kilom (şimdi 55im, önceden 50 idim) beni çok mutlu ediyordu. şimdi hantalım, ama haziran sonuna kadart kesin kilo vereceğimm:)) ayy bi de ben inansam dediğimee:))

    YanıtlaSil
  3. Nurbetül: maşallah, ne güzel kilo vermişsin. azmine hayran kaldım. ayrıca cesaret verici sözlerin için de çok sağol ;D

    MODAVESAİRE: sorma tatlım ya, doğumdan öncesine kadar herkes "biraz kilo al" diye baskı yapardı, şimdi de "sakın verme" diye tutturmuşlar. duyan da sanki bir deri-bir kemiğim sanacak. eski fotoğraflarım da var blogda, kilom gayet normalmiş işte. offf!

    bu arada benim hedefim de haziran sonuna kadar 5 kiloyu vermek. hadi birlikte başlıyoruz o zaman. bloga yazmasan da bana mail at, birbirimizi motive edelim tatlım. öptüm ;x

    YanıtlaSil
  4. Selam bu işe nerden baktığına bağlı. Dediğin gibi alıştığın kilodan biraz şaşınca insan kendine garip geliyor. Başkası aa birşey yok derken sen kendini biliyorsun. Bazen acayip şeyler oluyor hatta. Sen kilo almış oluyorsun karşındaki nekadar zayıflamışsın diyor. Bende zayıflamaya karar verdiğimde 58 kiloydum 51 e düşecektim karardan sonra 61 oldum :) Ters tepti :)

    YanıtlaSil
  5. biride beni motive etsiiin :) benim bebeğim yok ama hipotroidi oldum.metebolizmam yavşladı :( 8 kilo gibi bi kilo aldım 3-4 yıl içinde.çok kötü üyüm değil.ama memnun değilim.46 ya dönmek istiyorum.şimdi 52.5 um.boyum 155 :)

    YanıtlaSil
  6. suhuba: bazen öyle oluyor gerçekten canım. en iyisi önce spora başlamak. diyet fikri insanı çok huzursuz ediyor.

    güzel şeyler dükkanı: yaz geliyor, en iyisi yürüyüşle başlamak. yavaş verirsen hiçbir sorun olmaz, sıkıntıya da girmezsin bence. kolay gelsin ;D

    YanıtlaSil
  7. kuşummm:) boşver milleti sen yap sporunu platesini. Hepsi de önce sağlık için. Zayıflık değil konfordur önemli olan. Yani sağlıklı hissettiğin kilonda konforlu ve rahatsındır diye söylüyorum. Paşama da maşallah. Hazır bloglar açılmışken bi bakayım napıyosunuz dedim. Özlemişim çok. Kokulu kokulu öpüyorum ikinizi de:D

    YanıtlaSil
  8. suzy: sağol tatlım ya, süper destek oldu bu söylediklerin. bu arada nerdesin sen bakayım? (burada eller belde ve kızgınım) çok özlettin, yapmazdın sen böyle. hadi bekliyorum yeni GD'ler ;p

    YanıtlaSil
  9. Kuzum:) yeni postuna geldim:) Bebişinin yanaklarını yerim ben yerim. Allahım ne güzel ne tatlı bir adam yaaa:D Kilosu süper görünüyor, maşallah tütütü:) sanırım iştahı yerinde minik beyin. Ay ama nasıl duruyosun onun yanaklarını ısırmadan!
    Bana kızmakta haklısın yazmıyorum diye ama ben valla yutamıyorum bu blogspotun kapatılması olayını. Kendimi kötü hissediyorum bloğuma gelince artık. Kovulduğum eve yeniden yerleşmek gibi. Psikolojik bişey yaptı bana. Aşamıyorum bi türlü. Biraz daha düşüneyim diyorum ama gene sonuç yok. Bana kızma tamam mı ben yanındayım sen yaz elimden bişey gelirse ben elimden geleni yaparım. Kuzucukları yalnız bırakmam annesi:)

    YanıtlaSil
  10. suzy: valla şimdilik ısırmamak için tutuyorum kendimi. çok beyaz tenli bir çocuk, dokunsan kızarıyor çünkü. dediğin gibi kilosu da iştahı da iyi maşallah.
    bu arada yazmasan da buralarda olduğunu ve iyi olduğunu bilmek güzel. iyi bak kendine. öptüm ;x

    YanıtlaSil