18 Ağustos 2011

Çerçeveler Yenilensin!



Bu aralar dikiş makinamın başına oturasım yok ya, başka şeylere sardım haliyle. Boş oturabildiğim görülmedi henüz! Evdeki resim çerçevelerine giriştim sırayla. Zaten artık evin geneline hakim olan kahve tonlarından fena halde sıkılmış durumdayım. Değiştirmeye ufak şeylerden başladım.


Çerçeveye Mumla Eskitme yöntemini uyguladım. Şöyle ki; önce güzelce zımparaladım(en sıkıcı kısım!). Verniğin iyice aşınması gerek ki boya tutsun. Sonra üzerine beyaz mum sürdüm (herhangi bir mum da olur). Üzerini üç kat boyadım. Kullandığım renk Tex.Co Antik Beyaz. Biraz da beyaz karıştırdım. Boya kuruduktan sonra zımparayla istediğim yerlerini hafifçe aşındırdım. Son olarak da iki kat vernik uyguladım. Bu tekniği sevgili lolipu'dan öğrendim.


Vernik kuruduktan sonra da üzerine deniz kabuklarını slikonla yapıştırdım. Deniz kabuklarının üzerini sedefli beyaz ojeyle boyadım ki daha kokoş olsunlar. Bu fikir de Suzy'ciğimden. 

Her gün ne çok şey öğreniyorum sizlerden, iyi ki varsınız!

Diğer çerçeveler de bittikçe gelecek..

DİPÇİK: Bu yazının fotoğrafları nedense görünmemeye başladı. Ben de yeniden yükledim. Neyse ki çerçevenin önceki halinin resmini bulabildim Picasa'dan..

10 yorum:

  1. Sen de iyi ki varsın be canım:D Ellerine sağlık, çerçeve çok romantik olmuş kanımca. Ayrıca evde ilaç firması hediyesi ahşap bi çerçevenin de bu fikirle ne olacağı belli oldu;) Süpper fikir, dedim ya sen de iyi ki varsın.

    YanıtlaSil
  2. resimleri göremiyorum:(( Resim yerlerinde siyah içi ünlemli bir görüntü var. Ben de mi kaynaklı bilemedim. Çok merak ettim çerçeveleri. Okuduğuma göre çok güzeller:))

    YanıtlaSil
  3. suzy: ben de sana fikir verebildiysem ne mutlu bana ;D

    lolipu: bilmiyorum canım, suzy görebilmiş ama..

    YanıtlaSil
  4. Narsistanbul: hala mı görünmüyor ya ;((

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  6. şimdi görüyorum resimleri. çok güzel olmuş, güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
  7. Atolyekedi: teşekkür ederim ;)

    lolipu: oh beee! beğenmene çok sevindim ;D

    YanıtlaSil
  8. mum olayına başlamam lazım, çok özendim. çok örneklerini görüyorum. çok güzel bir çalışma olmuş. elinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. asortik: çok kolay bir yöntem gerçekten. kolay gelsin :)

    YanıtlaSil