17 Kasım 2011

Bebek Pijaması Yapımı - Tutorial


Bu tarz (bebek taytı da denilen) arkasında parça olan modeller çok rahat oluyor bebekler için. Hem sarkıp ayaklarına dolanmıyor, hem de bezle genişleyen poposu rahat ediyor. Oğlumun da bu modelden iki pijama takımı var Mothercare'den. Onlardan birinin altını kullandım kalıp olarak. Biraz daha dar biçilip, kız bebeklere tayt da yapılabilir.


Kalıbı çıkarmayı sevgili Keddy'nin bu yazısından öğrendim. Basitçe, pijamayı kalıp kağıdının üzerine koyup, dikiş yerlerinden iğneyle bastırarak geçiyoruz. 


Ben de pergel kullansam daha iyi olacaktı aslında, çünkü delikler küçük olduğu için zor görünüyor. Ama evde pergel yoktu. Sonra delikler boyunca çizerek kalıbı kağıda çıkarıyoruz. 


Elimizdeki kalıpları ikiye katlanmış bir penye kumaşın üzerine koyup biçiyoruz. Ben giymediğim bir t-shirt'ümü kullandım. İnce bir penyesi olduğu için yazın giyebileceği bir pijama oldu.


Ön ve arka parçalardan ikişer adet, popo parçasından bir adet biçilecek. 


T-shirt'ten geriye kalanlar; yaka ve kollar...


Parçaları birleştiriyoruz. Burada hangi parçanın hangisiyle birleştirileceğini ayrıntılı yazmadım ama dikişe yeni başlayanlar için, ellerindeki örnek parçaya bakarak dikmelerini önerebilirim.


Beline de ince, yumuşak bir lastik geçirdim. Modelin aslında olduğu gibi kalın bir lastik parçası kemer gibi de dikilebilir. 


Sıra geldi süslemeye... Bu sünger baskıları çok sevdiğimi biliyorsunuz. Burada
ve burada kullanmıştım. Bu kez kuş desenini seçtim. Evde stampa olmadığı için tekstil boyasını bulaşık süngerine döküp, baskıyı öyle yaptım.


Baskıyı rahat yapabilmek ve düzgün çıkmasını sağlamak için pijamayı bir klasöre giydirip, gerdim.


Son olarak da baskıyla desenleri yaptım. Tekstil boyalarını sabitlemek için kuruduktan sonra tersten ütülemek gerekiyor, unutmayın.


Buraya kadar yaptıklarım biraz uğraştırıcıydı evet, ama oğlumun fotoğrafını çekmek en zoruydu! Dün akşam evi o önde ben arkada koşarak turladık birkaç kez. Sağolsun oğlum her hareketliliği oyun sanıp koşmaya başlar hemen! Bu pozu yakalayana kadar kan-ter içinde kaldım valla.


Peki size oğlumun kendi kendine banyo yapabildiğini söylemiş miydim? Huzurlarınızda banyo kapısını açık yakalayan Yaman'ın büyük sevinci!!!

13 yorum:

  1. hahaaay, banyo yapıyor adamım beee:D onun kolunu ısırırım. Söyleyeyim. Isırırım. (maşşallah!!!)
    Annesi senden heveslenip şu baskılardan aldım da beceremediydim iyi ki nasıl yaptığını yazmışsın. Gene deneyeceğim, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. merhaba yayınlarınızı merakla takip ediyorum elinize sağlık çok güzeller.. makinenizin model ve markasını merak ettim penye kumaşı her makine güzel dikemiyor sanırım
    çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

    özge

    YanıtlaSil
  3. Çok şirin olmuş, popodaki kuşlar da harika :D

    YanıtlaSil
  4. Blog dünyasına yenikatılmış birisi olarak her gün okuduğum ve gördüğüm marifetler, pratik çözümler ve muhteşem dayanışma karşısında şaşkınlığım artıyor.

    Sizin bu yaptığınız çalışma da çok başarılı. Hem kullanılmayan malzemeleri değerlendirme, hem de pratik bir öneri oluşu, daha ne diyim. Harikasınız!

    YanıtlaSil
  5. ayy yerim o totoyu benn.maşallah,
    hamaratlık eldekini değerlendirme de gizli bence.ellerinize sağlık.şu baskı işine de bayılıyorum.

    YanıtlaSil
  6. suzy: aynen, banyo yapıyor adam! banyoya girebildiğinde o kadar mutlu ki. hava soğuk olmasa izin vereceğim valla.
    bu arada, sen bana uyma yine de, adam gibi kırtasiyeden stampa al. süngerle pek olmuyor.

    özge: teşekkür ederim öncelikle. makinam Singer Talent 3323. geçen yıl almıştım. şimdilik oldukça memnunum, tavsiye edebilirim.

    Pelin P.A.: teşekkürler :)

    ehlikeyf: çok teşekkür ederim. siz de hoşgeldiniz aramıza :))

    designbyeda: teşekkür ederim. ben de bayılıyorum baskıya :)

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş aynı desenleri bende bildiğimiz akrilk boyayla kumaşa uyguladım.yıkanınca çıkmadı ama rengi soldu.kumaş boyası almam gerek onu anlamdım:)
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  8. Bie postta daha ne olabilir;kalıp çıkarma,eskiyi değerlendirme ve kumaş boyama...
    pes dedim,gıpta ettimiders aldım :)

    YanıtlaSil
  9. ahah nasıl banyo ediyormuş ,bakıyorum bakıyorum sonradan fark ettim :)paçalarını

    çok güzel olmuş oglunun pantolonu ,ısırsana kollarını :)

    YanıtlaSil
  10. sezobigo: evet canım, benim daha önce akrilik boyayla yaptıklarım da soldu sonradan. keşke yazsaymışım buraya. halbuki bazı bloglarda solmuyor, kumaş boyası gibi falan deniyor. en garantisi kumaş boyası gerçekten. kolay gelsin :)

    HÜSNÜZAN: evet, biraz uzun ve kapsamlı bir post oldu. çok teşekkür ederim :D

    dikisdersi: hemen ısırıyorum ;))

    YanıtlaSil
  11. çok şirin:) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  12. ecerce: teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  13. harika çok şirin olmuş poposunda kuşlar:)

    YanıtlaSil