23 Kasım 2011

Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti


Kendi çocukluğumu düşününce oğlumun haline çok üzülüyorum içten içe. Ben annem-babam işe gidince kendimi sokağa atar, akşam onlarla girerdim eve. Her haftasonu köyde bağda-bahçede koşturmak da cabası. Ama maalesef, benim oğlum da şimdiki çocukların çoğu gibi dört duvar arasında büyüyor. Bunun en önemli sebebi İstanbul'da yaşıyor olmamız tabii. İşe uzak olmayı da göze alamadığımızdan merkezde oturduk senelerdir, bir gün Ege sahilinde küçük, güzel bir kente taşınabileceğimiz hayaliyle. 

Şimdi bu hayale çok yakın bir yerdeyiz. Bir aksilik olmazsa 3-4 ay içinde hayallerimize doğru yola çıkıyoruz. Henüz kesinleşmediği için detayları paylaşmıyorum ama merak etmeyin, kesinleşince hemen yazacağım. Zaten 1,5 ay sonra doğum iznim bitiyor ve işe başlıyorum yeniden. Eşimle işleri toparlayıp, hazırlıklar tamamlanınca gitmeyi düşünüyoruz. Hem balkonundan denizi izleyebileceğimiz, hem de oğlumuzun bahçesinde rahatça koşturabileceği sakin, huzurlu bir evde yaşayabilmek için. 


Her çocuk gibi tam bir sokak delisi olan oğlum böyle güzel havalara bayılıyor haliyle. Biz de giyinip çıkıyoruz ana-oğul. Eğer puseti yanımıza almamışsam yürüyüşümüz kısa süre sonra kucakta taşımayla sonlanıyor. Çünkü azıcık yorulunca yere oturuveriyor bizimki!

Fotoğraflar geçen haftadan, bizim sokaktaki yürüyüş yolundan. Hava bugün de güzel görünüyor. Öğle uykusundan sonra çıkabiliriz sanırım.

12 yorum:

  1. Hmmm, şanslı adam. Harika bir ailesi var. Onun için de kendiniz için de harika bir karar almışsınız canım. Hayallerinize kavuşmanız dileğiyle. Anlattıklarını gözümde canlandırınca yüzüm gülümsedi, gerçekten güzel bir hayal.

    YanıtlaSil
  2. Beni bu güzel havalar mahvetti,
    Böyle havada istifa ettim
    Evkaftaki memuriyetimden.
    Tütüne böyle havada alıştım,
    Böyle havada aşık oldum;
    Eve ekmekle tuz götürmeyi
    Böyle havalarda unuttum;
    Şiir yazma hastalığım
    Hep böyle havalarda nüksetti;
    Beni bu güzel havalar mahvetti. :)

    YanıtlaSil
  3. hayallerine kısa sürede ulaşmanı dilerim ..

    YanıtlaSil
  4. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.Bu kararı şimdi veriyor olmanız çok iyi.Çünkü çocuklar büyüyünce tahsilleri elinizi ayağınızı bağlıyor ve benim gibi bir yerlere ayrılamıyorsunuz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. allah gönlüne göre versin canm:)) herşeyin en iyisi seninle olsun:)

    YanıtlaSil
  6. suzy: daha çok onun için alınmış bir karar aslında. ama İstanbul da yetti bize!

    Şantiyenin Gülü: paylaştığın için sağol. çok severim bu şiiri zaten :)

    kelebekana: çok teşekkür ederim :)

    emel: biz de oğlumuz okula başlamadan gidelim dedik zaten. dediğin gibi sonra zor oluyormuş.

    MODAVESAİRE: canım benim, tüm dileklerin kat kat fazlasıyla sana dönsün :))

    YanıtlaSil
  7. yaa benimki de böyle yürüyece kkıvama gelir mi ki:=))

    YanıtlaSil
  8. NAR's-istanbul: hem de öyle çabuk büyür ki, şaşar kalırsın! sağlıkla inşallah :))

    YanıtlaSil
  9. En iyisini yaparsınız. Bizler şehirlerde suni hayatlar yaşıyoruz maalesef. Ben köyde büyümedim ancak okuluma yürüyerek gidip gelirdim, mahallede herkes birbirini tanırdı. Sokaktan eve girmezdik. Ne kadar farklı şu anda. Hayat hızlandı her şeyden önce. Okula başlayınca göreceksiniz, ödevler, projeler derken zaten dışarı çıkmaya vakitleri olmuyor. Çok ama çok fazla öğreniyorlar. Bu eğitim sisteminde karamsar olmak için çok neden var. Sizin için umarım dileğiniz gerçekleşir. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Semi'nin Mutlu Elleri: biz henüz o işlere girmedik ama çevremden gördüğüm kadarıyla öyle gerçekten. çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

    YanıtlaSil
  11. ben onun ekoseli montunu yerim ama şimdi, maşallah çok şeker bi minnoş, allah bağışlasın.
    mutlu günler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. özge bayrak: ben de çok seviyorum bu montunu. teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil