9 Mayıs 2013

İlk Chalk Paint Denemesi - Sehpa Yenileme


Sevgili Sibel (nam-ı diğer turuncu oda) her yaptığında içim gidiyordu chalk paint ile yaptığı yenilemelere. Ahşap boyama işleri beni pek sarmasa da, öyle güzel şeyler yaptı ki sonunda dayanamadım!


Gelelim ilk çalışmanın kahramanına; İstanbul'a ilk taşındığımda Altunizade'de bir eskiciden almıştım bu sehpayı. Hiç unutmuyorum adam 20 tl deyince resmen üstüne atlamış, temizleyip cilalamasını zor beklemiştim. Sonra alıp eve getirdim ve İstanbul'daki hayatım boyunca, yaşadığım her evde eşlik etti bu sehpa bana. Ama artık yeni bir yüzle devam edecekti hayatına.


Hem Sibel'in tarifini, hem de Pinterest'te dolaşan onlarca tarifi inceledim günlerce. Nasıl yaptığımı bir tutorial şeklinde anlatacağım zaten. Nihayet aldım elime fırçayı, başladım boyamaya. 


Üç kat boya, yüzeyi düzeltmek için zımparalama, eskitme ve balmumu cila sonrası istediğim görüntüye ulaştım. Yalnız göründüğü kadar kolay bir iş değilmiş, baştan söyleyeyim. Sibel'i tekrar tekrar takdir ettim yaparken.


Hem dekoratif hem de işlevsel olarak çok rahat kullanabileceğim yepyeni bir sehpam oldu böylece. Oğlum da çok sevdi, üzerine çıkıp koltuğa ve kanepeye atlama amaçlı kullanıyor sağolsun ;p

Bu arada salonun koltuklarını ve yemek masası sandalyelerini de yeniledik. Yeni renk paletine çok uydu bu haliyle. Fotoğraflarda görünmüyor ama halılar, sandalyeler ve diğer sehpalar da beyaz. Onları da paylaşırım bir ara.

28 yorum:

  1. sahane olmusssssss ellerınıze emegınıze saglıkkkkkk....cok sevıyorummm bu boyama ıslerını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. sanırım ben başkalarının yaptıklarına bakmayı daha çok seviyorum ;p

      Sil
  2. Valla yeni hali süper olmuş, güle güle kullan:))

    YanıtlaSil
  3. Sibel hanımın yaptıklarını bende hayretler içinde izliyorum.
    Seninkisi de gerçekten çok güzel olmuş eskisinden çok çok daha güzel.
    Emeklerine sağlık bol muhabbetli kahvelerine hizmet etsin inş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim. güzel dileklerin için de çok sağol :))

      Sil
  4. Biraz yormuş belki ama sonuç çook güzel olmuş,beyazın değip güzelleştirmediği şey yok sanırım.Yeni yüzü ile güle güle kullanın,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Hımmmmçok güzel olmuş. Bu tarz işlere hiç el atmadımboyayacak da birşeyim yok şimdiilik ama sizinki çok güzel olmuş. Beyaz her zaman daha mı güzel ne :) Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de, beyaz her zaman biraz daha güzel, çok daha asil :)

      Sil
  6. A good post!
    Best wishes to you!

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş.Eşya yenileyen bu işi seven biri olarak ne kadar zor bir uğraş oldugunu iyi biliyorum.Ellerinize sağlık çok hoş olmuş gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin yaptıklarına göre bu çok basit bir iş tabii. ben öyle konsola falan cesaret edemem valla! beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim :))

      Sil
  8. iyi günlerde kullanin, çok güzel olmus...

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş! Güle güle kullanın yeni halleriyle :)

    YanıtlaSil
  10. pes!! senin adını herşeyi yapabilen kadın olarak değiştireceğim :) süper olmuş ! ellerine kollarına sağlık...çok beğendim..boyası da eskitmesi de ayrı güzel olmuş...azcık yardımım olduysa oh ne ala :) güle güle kullan ....sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz ona daha çok "maymun iştahlı" diyoruz ;p şaka bir yana, senden bunları da duydum ya, bir şımarmak ki sorma gitsin! hem azcık yardım ne demek, yapılışını senden öğrenmek bir yana bana, bu işe girişme cesaretini sen verdin. seni hayranlıkla izlemeye devam ediyorum, hem blogdan hem dergiden :))

      Sil
  11. Bu sehpa harika olmuş. Eski eşyaları çok seviyorum, ilk görüntüsü de çok hoşuma gitti. Ama son hali gerçekten harika. Çok güzel eskitmişsin. Sormak istediğim bir şey var, chalk paintle boyama yapıp tüm işi bitince, üzerine dokununca kireçli duvara dokunurmuş gibi bir his veriyor mu? yoksa pürüzsüz hoş bir dokusu mu oluyor? Tuhaf bir soru biliyorum ama biz de bu ara yeni boyamalara başlayacağız ve ablam bu konuda biraz hassastır. Bir de sehpanın üzerine başka bir şey uyguladınız mı? Silmesi kolay mı ve toz tutuyor mu? Çok sordum biliyorum ama denemiş birini bulunca tüm meraklarımı gidermek istedim :)) Tanıştığımıza memnun oldum bu arada. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ah yazmışsın zaten balmumu cilayı. Dikkat etmemişim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğin gibi, pütürlü bir dokusu oluyor. ben prüzsüz olsun diye önce su zımparası ile düzelttim, sonra balmumu cila sürdüm. kullanmadan yazamamıştım ama balmumu cila pek iyi korumuyor. çay-kahve lekesi kolay tutuyor. daha sonra başka bir postta yapım aşamalarını anlatacağım zaten. umarım şimdilik yeterli olmuştur :))

      Sil
    2. Teşekkür ederim yanıtına. Detay postunu bekliyorum.

      Sil
  13. Elinize sağlık çok hoş olmuş beyaz rengi çok severim...Bloğunuzu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim mutlu bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  14. Bayıldım bayıldım. Yenı evlenen arkadaslarım hep bu tarz mobılyalar aldılar tonlarca para verdıler. Bende senı okuyunca içim gidiyooo :))) Allahım nereleri boyasammm acabaaa:)))))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolay bir iş değil kesinlikle ama sonuca değer gerçekten. bir de kesinlikle çok daha ekonomik tabii ;))

      Sil