25 Eylül 2014

Thassos Tatilimiz / Our Holiday In Thassos


Eylül'ün ikinci haftasına ertelemek zorunda olduğumuz tatilimiz için Thassos Adası'nı seçtik bu yaz. Çok da keyifli geçti. Üstteki kolaj İnstagram paylaşımlarımdan. 

For our holiday this year, we choose Thassos Island / Greece, and really enjoyed it. The collage above is from my Instagram account.


Thasssos özellikle İstanbul'da yaşayanlar için son yılların gözde tatil rotası malum. İnternette ada ve adada tatil önerileriyle ilgili sayısız yazı ve dosya var haliyle. Ben "böyle gidilir, şurada yenilir, şurada kalınır" tarzı bir yazı yazmayacağım. Bu işi çok daha iyi yapanlar var, mesela Dilek Hanım. Onun hazırladığı oldukça detaylı Thassos Dosyası sayesinde heryere kolayca gidebilir, harika yemekler yiyebilirsiniz. Ben kendi anılarımızdan ve izlenimlerimizden bahsedeceğim daha çok. 

Her ne kadar tatilimiz keyifli geçti desem de, tatsız şeyler de yaşadık maalesef. 6 yaşında bir kızı olan arkadaşlarımızla tek arabayla gittik adaya. Arabadaki kişi sayısı ve çocuklardan birinin koltuğunun olmaması yüzünden işitmediğimiz laf kalmadı. Gümrük görevlisi gerçekten çok kaba ve küçümseyici davrandı. Kişiyle ilgili birşey deyip önemsemedik ama çıkarken başka bir görevliden daha da kaba bir muamele gördük. "Bu şekilde yolculuk edemezsiniz, ülkemizin trafik kuralları böyle" deyip ceza yazmak yerine boyuna azarlıyorlar. Daha kapıdan girmeden sevilmediğimizi ve ırkçı bir yaklaşımla karşı karşıya olduğumuzu anladık. Halbuki bizden 2-3 hafta önce giden arkadaşlar da aynı şekilde, iki aile tek araçta yolculuk yapmış, hiç böyle birşeyle karşılaşmamışlardı. 

Thassos is a newly popular holiday route especially for the people living in İstanbul. There are lots of articles online about the island. In this post, i'll just write about our experience.


Otelimiz Golden Beach üzerinde Mary's Residence Suites. Çok temiz ve konforlu idi, tavsiye ederim. Plaj ise adı üstünde, bembeyaz parlak kumlardan oluşan çok güzel bir plaj. Deniz biraz dalgalı olsa da çok sevdik biz. 

We stayed at Mary's Residence Suites on Golden Beach. The hotel was really clean and comfortable.


Adanın bence en sevilesi tarafları tertemiz plajları ve mis kokan çam ormanları. Plajlar o kadar temiz ki, yerde ufacık bir kağıt bile göremiyorsunuz. Üstelik herkes kendi çöpünü kendisi atıyor. Geri dönüşüm kutuları bile var plajlarda. Öyle sürekli bir temizleme hali yok yani. İnsan "benim ülkemde niye böyle değil?" diye hayıflanmadan edemiyor. Bangır bangır müziğin olmaması da cabası. Tam bir huzur mekanı yani...

Fotoğraf adanın açık ara en güzel koyu olan Aliki'den. Burayı çok beğenmemize rağmen çok kalabalık olduğu ve yine bir tatsızlık yaşadığımız için kalmadık.

To me, the best things on the island are wonderful beaches and wide pine tree forests. One more thing, beaches are really clean and silent. The beach in the photo is Aliki, the most beautiful bay of the island. But it's really crowded.


Fotoğrafta görülen plajdaki iki mekandan iç tarafta olanın tabelası ve sahibi. Bu kişi şezlong kiralamak istediğimizi sorduğumuzda "Türk müsünüz?" diye sordu, "evet" deyince çok sayıda boş şezlong olmasına rağmen "Sizin için yerim yok" dedi. Yaşadığımız şoku anlatamam! Elimizde plaj çantalarıyla kalakaldık! Tabii ki öylece ayrılmadık oradan, yaptığının ırkçılık olduğunu, kendisini ilgili kurumlara şikayet edeceğimizi söyledik. Bunu duyunca baya bir panikledi, açıklama yapmaya çalıştı ama bizim moralimiz al-üst olmuştu bir kere, söylene söylene çıktık plajdan.

The man in the photo is the owner of the Cafe Limanaki on Aliki Bay. We wanted to rent seabeds from there, but he asked "Are you Turks?" at first, then said "No, i don't have seabeds for you!" But there were plenty of empty seabeds. We were really shocked! It's hard to believe but, racism is still alive...


Can sıkıcı bir-iki olay dışında, insanlar genel olarak çok güleryüzlü ve nazikti. Türkiye'den geldik deyince yüzleri gülüyor, hemen Türkçe birşeyler söylemeye başlıyorlar. Hemen hepsi az da olsa Türkçe biliyor zaten, birçoğunun Türkiye'de akrabaları var. 

Neyse, biz güzelliklerden devam edelim; diğer bir güzellik de nefis deniz ürünleri tabii. Benim gibi denizden ne çıksa yerim tipinde bir insansanız, çok mutlu olacağınız kesin. Balık ve deniz ürünlerini gerçekten nefis yapıyorlar. Fiyatlar da aslında makul ama Euro'yu üçle çarpınca biraz çarpılıyorsunuz haliyle ;S Yine de Potos'ta fotoğrafta tabelasını gördüğümüz mekanda yediğimiz deniz ürünlerinin tadı damağımızda hala. Mekanın adı "Tavern Akrogialli" diye okunuyor bu arada.

When you get hungry, the best thing to eat is seafood of course. There are lots of seafood restaurants on each beach. We liked "Tavern Akrogialli" most, which is in Potos.


Tabii tatilin en şanslıları çocuklar. Yaman da bu sakin ve özgür tatilin tadını çıkardı. Bol bol yüzdü, kumda oynadı, özgürce koştu...

Thassos maceralarımız özetle bu kadar. Merak ettikleriniz olursa cevaplamaya çalışırım yine. Hafta başına kadar buralarda olmayacağım, haftasonunuz keyifli geçsin...

Holidays are more enjoyable for the kids of course. Yaman was really happy of swimming, playing on sand, and running freely...

Breefly, it was mostly an enjoyable holiday.

Have a nice weekend...

14 yorum:

  1. Canım, yaşadığınız şeyler üzücü ama onun dışında güzel eğlenmişsiniz:) Ben de çok merak ediyorum Thassos'u:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım, keyifliydi neticede. fırsatın olduğunda sen de git mutlaka. sevgiler...

      Sil
  2. Gezi çok hoş ama gidenlerden hep aynı yorumları duymak beni üzüyor ve gitmem yönünde biraz alıkoyuyor nedense buradan giden küçük çocukların okul gezilerinde bile yüzlerine hediyelik eşya dükkanını kapattıklarını, öğlen saatimiz geldi diyerek birşey satmak istemediklerini biliyorum. Herşeye rağmen güzel yanlarını almakta fayda var, geziler her zaman insan ruhunu dinlendiriyor;) keyifli yanlarıyla hatırlamak en iyisi, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de gümrükteki görevlinin tavrına münferit deyip geçtik önce, ama iki kez daha benzer tavır görünce ve sonradan senin gibi insanların anlattıklarını duyunca çok üzüldük biz de. yine de canımı sıkmamaya çalışıyorum ben. Thassos'a tekrar gider miyim bilmem ama Selanik ve Atina listemde hala. sevgiler..

      Sil
  3. Can sıkıcı durumlar yaşamışsınız ama neyse ki keyifli geçmiş kalanı. Hala var demek böyle ırkçılar.

    YanıtlaSil
  4. sonunda keyifli olması güzel :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. I had visited Thassos
    in summertime
    many years ago...
    beautiful beaches and food :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yes, the beaches and food are really great ;))

      Sil
  6. Merhabalar,
    Öncelikle yazının başında bizden ve Thassos yazımızdan bahsetmeniz çok ince bir davranış, bizi çok mutlu etti, teşekkür ederiz.
    Bir iki tatsız olay yaşamış olmanıza üzüldüm, nedense biz denk gelmedik ama demek ki her an gelebiliriz. Her ülkede aşırı uçlar oluyor maalesef. Bunları yine de unutmaya çalışın ve Selanik gezisini yapın mutlaka. Biz bu yaz Selanik + Halkidiki yaptık, henüz yazısını yazmadım ama yazacağım, gerçekten özellikle Halkidik'yi tavsiye ederim. Thassos'daki gibi çok güzel plajlar ve çok sevimli kasabalar var. Kiminde huzur, kimisinde renkli gece hayatı bulacağınız tatil beldeleri ile Thassos'dan sonra yeni favorimiz oldu Halkidiki...
    Nice güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyenize uyacağız sanırım Dilek Hanım. Çünkü Selanik ve Atina en çok görmek istediğimiz şehirlerden. Yanlarına bir de Halkidiki ekleyeceğiz demek ki. Yazınızı bekliyorum merakla. Sevgilerimle..

      Sil