27 Kasım 2014

Etekli masa Örtüsü / Skirted Table


Çanakkale'ye taşındığımdan bu yana en çok mızıldandığım konu evleri sanırım. Fıstık gibi şehir, evlerin çoğu denize nazır. Peki neden bu kadar kullanışsız ve biçimsizler? Hiçbir fikrim yok. Kiler desen yok, vestiyer desen yok, gömme dolap mı o da ne?  Bizdeki gibi evsahibi balkon kapattırmanızı da istemiyorsa başlıyorsunuz evdeki eşyaları oraya-buraya sokuşturmaya. 

Yukarda gördüğünüz gibi mutfağımda kapı arkasında da böyle bir "sokuşturma" durumu mevcut. Kullanılmayan bilgisayar masasını halı yıkama makinasına klübe olarak uygun gördük. Çünkü halı yıkama makinasını ıslak süpürme fonksiyonundan dolayı sık sık kullanıyorum ve elimin altında olması gerekiyor. Neyse, biz bunlara bir tek mutfak kapısının arkasında yer bulduk, oraya koyuverdik. Üstü de boş durmasın, yanında priz varken mikrodalga ve fritözü de taşısın dedik. Ve bu çirkin görüntüyü elde etmeyi başardık!

We have severe storage problems in our house as most of the houses in Canakkale. Because hauses have no place to store away things like vacuum cleaners, boxes,..etc although they're not small. Therefore, we had to grow up our own storage solutions. As you see in the picture, we use an old pc desk as a storage for the vacuum cleaner behind the kitchen door. And i really hate this appearance!


Epeydir buraya el atmaya niyetim vardı. Masayı boyasam mı kaplasam mı diye düşünüp dururken, annemin eskiden masalara diktiği etekli masa örtüleri geldi aklıma.

I thought about painting or covering the desk to white. But this weekend, a better idea stroke out: a skirted table!


Hemen kumaş dolabına koşuldu, amerikan bezi benzeri beyaz pamuklu bir kumaş kapıldı. Ölçtüm-biçtim, üzerinde iğneleyerek 1-2 provayla halettim.

I directly checked my fabric stash and found a white, thick cotton. Took the measurements and finished by trying on 1-2 times.


Gördüğünüz gibi yan parçaları biraz öne doğru uzattım ki, ön parçayı indirince arkadaki görüntü tamamen kapansın. Sonuçta dekoratif olarak süper bir görüntü olmasa da, eldeki malzemelerle kötü görüntüye bir çözüm bulmuş oldum. 

Of course, it's not the best decorative solution, but i'm happier with this "more clean" image. And it's yet easy to use the vacuum cleaner.

24 yorum:

  1. Kesinlikle görüntü çok fark etmiş. Hele o kırmızı çiçek çok güzelleştirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, çiçeğimin hakkını inkar edemem ;))

      Sil
  2. Ben cok begendim cok duzenli bir goruntu olusmus daha ferah buldum :)

    YanıtlaSil
  3. Kadınlar bir şeye yeter ki el atsın,hemen çözüm bulurlar ve dokundukları her şeyi güzelleştirirler :) Bence güzel bir çözüm,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın valla, kafamıza koymayagörelim ;))

      Sil
  4. Eline sağlık canım tertemiz olmuş.

    YanıtlaSil
  5. hatun dediğin böyle olur :) Fırfırlıda olabilirmiş aslında romantik :)

    YanıtlaSil
  6. Benimde mutfağımda boyasam mı kaplasam mı diye düşündüğüm bana çirkin gelen bir şey var (eski tv sehpası :)) Bu örtü fikri güzel olmuş, becerebilirsem bende yapayım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boyadan da kaplamadan da daha pratik. hem de sevmezsen değiştirmesi kolay. dene mutlaka bence :))

      Sil
  7. Çok kullanışlı ve estetik durmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ahh benim annemde o kadar çok diker ki böyle elbiseler evdeki dolaplara , masalara sandalyelere . Olayı çok abartıp oklavasına kılıf dikmiş.
    Çanakkale ve kullanışsız evlere sonuna kadar katılıyorum ama yaratıcılığımızı geliştiriyorlar ::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın canım, yaratıcılık için biraz yokluk şart ;))

      Sil
  9. Çok iyi olmuş gerçekten ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş. Bayıldım bende evdeki dolabıma yapayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim. yap da paylaş bizimle ;))

      Sil
  11. Annemin de en çok şikayet ettiği konu, kilerim yok, dolabım yetersiz! Ama sen çok güzel çözmüşsün:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi evime geçtiğimde en büyük hayalim her odaya bir gömme dolap yaptırmak zaten. hiç yetmiyor bu dolaplar bize :))

      Sil