1 Aralık 2009

Puslu Kıtalar Atlası


Son okuduğum kitap Puslu Kıtalar Atlası. İhsan Oktay Anar son dönemin en çok konuşulan yazarlarından biri biliyorsunuz. Eşim de çok sever. Hatta bu kitabı okuduktan sonra tüm kitaplarını alıp okudu sırayla.

Ben aynı şekilde etkilenmedim maalesef. Hikayeleri birbirine bağlayışı ve konuyu işleyişini çok beğendiysem de uzun tasfirler ve ağırlıklı olarak Osmanlıca olan dili yordu beni.

Siz yine de benim yorumlarımla karar vermeyin çünkü oldukça sabırsız bir tipimdir ben. Okuyanlar varsa onların da fikrini öğrenmek isterim.


Sevgiler..



1 Aralık 2009 Salı

13 yorum:

  1. :)
    bu kitabı görünce anılarım depreştiiii Lise'de aşık olduğum çocuk kontör almayıp parasıyla bana bu kitabı almıştı sene 2001'de 100 turkcell kontörü fiyatıyla aynıydı kitabın fiyatı bir solukta okumaya çalıştıysam da agır dili beni o zaman için biraz yormuştu(yaş16)kaliteli ve özenli edebi dili kitabı farklı kılıyor ne yazıkki şuan tam hatırımda kalmamıs gizlice cocuklar sünnet ediliyordu bir bölgede aklıma tek gelen bu oldu ama kitabı görmek heyecanlandırdı :)

    YanıtlaSil
  2. bu kitabı ilk 97de okumuştum ve aradan geçen seneler içinde 4 kez daha okudum ve her seferinde başka bir keyif aldım. Çok değerli İzmirli bir beyefendidir kendisi... çok severim, blogumun sağ kolonunda her zaman yeri vardır bu kitabın...

    YanıtlaSil
  3. ben de geçen yıl okumuştum bu kitabı..dili biraz ağır ama beğendim ben..

    YanıtlaSil
  4. zeynepin sesi: evet canım ben de beğendim ama okuması zor biraz ;(

    mügemmell: belki ben de tekrar okumalıyım..

    Esraca: sana böyle hoş duygular yaşatmasına çok sevindim ;D

    YanıtlaSil
  5. yok ben almıyım..halam da okudu beğenmemiş..bende güveniyorum ona da sana da:)

    YanıtlaSil
  6. sabırsız bir tipimdir ben ahah deli birde aslan kesilirim kankilerime diye ekle mırrr pardon hırrr :)

    YanıtlaSil
  7. bende dusunuodum okusam mı diye... saol seker

    YanıtlaSil
  8. STİL DİREKTÖRÜ: hırrrr yok artık, hep mırrrrr ;D

    Özge Sipahioğlu: rica ederim canım ;))

    YanıtlaSil
  9. İhsan Oktay Anar tüm türk edebiyatı içinde en değerli, en özgün yazarlardan biri. ne Elif Şafak, ne Orhan Pamuk, ne sürekli zengin sülalesinin biyografisini yazan adı söylenmese de olur kadın yazarlar, ne de cinselliği yüksek dozda kullanıp çarpıcı isimler ve kapaklarla dikkat çekmeye çalışan diğerleri İhsan Bey'in yanında adlarını anmak ayıp bana göre. her satırı adeta zevkten zevke götüren eserleri vardır, tek bir kitabıyla sınırlı kalmamanızı öneririm İhsan hocanın tarzını kaldırabilecekseniz. çünkü o'nun kitapları pembe kapalı aşk meşklerle, yalnız bir kadının hüzünbaz bilmemneleriyle aynı kategoriye bile konulamaz, kıyaslanamaz.

    YanıtlaSil
  10. seçil: fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Seçil'e katılıyorum ben de Antigone.
    Sabırsız da olsan , Suskunlar'ını oku İhsan Oktay Anar'ın . Benden naçizane tavsiye , bence de çok önemli bir edebiyatçı kendisi , ama dilinin ağırlığı konusunda çok haklısın , o kısım da zevk meselesi. Ben kitapları ağır ağır ,sindirerek okumayı sevdiğimden beni rahatsız etmiyor ..
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. Dışa vurum: O kadar güzel ve içten bir öneri ki bu, mutlaka okumaya çalışacağım. Çok teşekkürler ;D

    YanıtlaSil